Andrei Luca POPESCU
7430 vizualizări 4 iun 2017

Dan Mihalache a explicat pentru Gândul că nu există deocamdată cetăţeni români afectaţi de atacurile teroriste din Londra, de sâmbătă noapte, în urma cărora au murit şapte persoane iar alte aproximativ 50 sunt rănite.

„Nu avem semnale că există cetăţeni români printre victimele atacurilor”, a declarat Mihalache pentru Gândul.

Ambasadorul României la Londra se află în ţară, unde a fost naş la nunta unor prieteni. El a explicat însă că a comunicat permanent cu celula de criză înfiinţată de autorităţile române la ambasada de la Londra,  în urma atacurilor, şi că „a lucrat foarte strâns” cu colegii săi de la ambasadă.

„Sunt în ţară, care e problema? Am fost chiar naş. Eu nu pot să îmi planific năşiile în funcţie de atentate. Mi-a stricat un pic seara, dar asta nu înseamnă că nu am lucrat cu colegii foarte strâns ca să vedem ce e de făcut. Asta e viaţa. Am comunicat, avem celulă de criză, totul a fost sub control, de altfel cred că m-aţi auzit vorbind toată noaptea”, a explicat Dan Mihalache pentru Gândul.

Fotografie postată sâmbătă noapte pe Facebook de deputatul PNL Mihai Voicu.

Mihalache a avut intervenţii telefonice în timpul nopţii la televiziunile din România, atrăgându-şi însă critici pentru o formulare nefericită: „Doamne ajută să nu fie români” printre victime.

„Nu au fost identificate victimele din punct de vedere al identităţii lor şi Doamne ajută să nu fie români printre ei. Probabil în cursul zilei vom avea un răspuns, sper care să fie unul fericit”, a declarat Mihalache la Digi 24, în jurul orei 6.00.

Citește și: