Emil Popescu - Mediafax
8609 vizualizări 4 iun 2015

Finalizarea tranzacţiei este preconizată pentru luna iunie.

"Părţile acordului au agreat să nu dezvăluie preţul de vânzare sau oricare alte detalii ale tranzacţiei. UniCredit Bank Austria AG ia in considerare formularea unei oferte acţionarilor minoritari ai UniCredit Ţiriac Bank S.A. pentru a le achiziţiona acţiunile deţinute", arată banca italiană, într-un comunicat.

Publicaţia italiană Messaggero a scris în vara anului trecut că grupul italian a ajuns la un acord de principiu cu Ion Ţiriac privind exit-ul şi că UniCredit va plăti 700 milioane de euro, parţial în numerar.

Carlo Vivaldi, Vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit şi Şeful Diviziei Europa Centrală şi de Est a UniCredit Bank Austria, i-a mulţumit lui Ţiriac şi reprezentanţilor Ţiriac Holding pentru colaborarea şi angajamentul din ultimii ani, menţionând că UniCredit îşi extinde activitatea în România după achiziţia de la Royal Bank of Scotland a portofoliilor de clienţi de retail şi corporate.

"România este o piaţă atractivă, care se încadrează pe o tendinţă crescătoare, al cărei PIB este previzionat să crească în 2015 cu 2,7%1. Ca ţară din Uniunea Europeană orientată spre exporturi, România ar trebui să poată beneficia pe deplin de avantajele competitive, de cadrul general favorabil al legăturilor economice strânse cu Germania, în vreme ce politica BCE de relaxare cantitativă generată de programul de cumpărare de obligaţiuni şi active din zona euro ar trebui să stimuleze fluxurile de capital şi să ţină nivelul costului de finanţare scăzut", notează banca.

UniCredit Ţiriac Bank are o reţea formată din 180 de sucursale şi aproximativ 3.350 de angajaţi. După valoarea activelor, instituţia de credit ocupă poziţia a şasea în sistemul bancar românesc, cu o cotă de piaţă de 7,17%. Anul trecut, banca a avut un profit net în urcare cu 7%, la 80,3 milioane lei, şi venituri operaţionale cu 2,1% mai mici, de 1,3 miliarde lei (293,4 milioane euro).

Instituţia a funcţionat sub de­numirea Banca Comercială Ion Ţiriac din 1991 până în 2006, când a fuzionat prin absorbţie cu HVB Bank România, iar timp de un an a activat sub denumirea Banca Comercială HVB Ţiriac SA. În 2007, banca a fuzionat prin absorbţie cu UniCredit România, rezultând astfel UniCredit Ţiriac.

 

Ion Ţiriac este autorul celei mai mari tranzacţii efectuate astăzi pe piaţa bancară din România: http://goo.gl/LF85i0Aţi folosit această bancă? Cum vi se par serviciile ei?

Posted by Gandul on 4 Iunie 2015

Citește și: