Diana Grigore
742 vizualizări 13 aug 2019

„Problema pe care o au cetăţenii români de pe această insulă nu e ca şi cum o au doar ei. Insula în sine e una aparte, este din piatră, inclusiv transportul de apă potabilă se face cu acel feribot, e interesul autorităţilor Greciei să rezolve problema. Transportul fără maşini a funcţionat. Oamenii nu vor să îşi lase bunurile în urmă. Au putut în weekend, majoritatea care au rămas acolo sunt cu maşina”, au declarat, pentru Mediafax, surse guvernamentale.

Aproximativ 1.500 de turişti, inclusiv din România, au rămas blocaţi de mai multe zile pe Insula Samothraki după ce feriboturile care făceau legătura cu restul Greciei s-au defectat, relatează site-ul de ştiri voria.gr.

Feribotul „SAOS II” care făcea legătura între insula Samothraki şi oraşul Alexandroupolis din Grecia continentală s-a defectat săptămâna trecută, iar nava trimisă să suplinească lipsa feribotului s-a stricat şi ea.

Vestea a stârnit indignare şi panică printre turiştii care nu pot părăsi insula. Autorităţile le-au permis unor turişti să doarmă în clădiri ale administraţiei locale, iar unii turişti şi-au instalat corturi în apropierea portului.

Printre ce aproximativ 1.500 de turişti blocaţi pe insulă se numără români, bulgari, sârbi, francezi, britanici şi italieni.

 

Citește și: