Adina Oşan
Vasile Magradean
1069 vizualizări 11 iul 2014

Prorectorul UBB, Marcel Pop, responsabil cu formarea continuă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că tabletele le vor permite studenţilor accesul la platformele de comunicare şi informare ale universităţii.

"Un număr de 11 facultăţi ale UBB organizează la nivel licenţă şi master cursuri la distanţă, în română şi maghiară. O noutate în ceea ce priveşte învăţământul la distanţă, ID, este faptul că toţi studenţii din anul I vor primi tablete care să le permită accesul la platformele de comunicare şi informare ale UBB. Noi estimăm că vor fi circa 1.000 de studenţi la ID, astfel că vor fi împărţite 1.000 de tablete achiziţionate de universitate. Condiţia pentru primirea acestor tablete este ca studentul respectiv să îşi finalizeze studiile universitare. Universitatea va asigura şi servicii de mentenanţă pentru tabletele respective", a spus Pop.

Potrivit acestuia, ar trebui ca 25 la sută din taxele încasate de universităţi să fie repartizate către învăţământul la distanţă.

UBB Cluj-Napoca va scoate la admitere în acest an universitar un număr de 4.840 de locuri bugetate şi peste 9.000 în regim cu taxă. Perioada de admitere este 14 - 31 iulie.

Citește și: