Gandul
1177 vizualizări 23 mai 2019

Valorificând voucherele primite în cadrul programului, clienţii îşi pot înlocui electrocasnicele şi televizoarele vechi, la preţuri modice.

„Durata medie de utilizare pentru maşini de spălat şi combine frigorifice este de 6-8 ani, iar românii le înlocuiesc după 10-12 ani. Astfel, programul Rabla pentru electrocasnice este benefic atât pentru mediu, cât şi pentru clienţi, care îşi pot achiziţiona şi maşini de spălat vase, aparate de aer condiţionat şi televizoare de ultimă generaţie, la preţuri considerabil mai mici”, a declarat Dragoş Sîrbu, CEO Flanco. „Spre exemplu, vor fi televizoare de 81 cm pentru care clientul va plăti doar 299 lei sau maşini de spălat pentru care clienţii vor achita doar 50% din preţ”.

Finanţarea se acordă de către Administraţia Fondului de Mediu sub formă de vouchere valorice, pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electrocasnice de uz casnic din următoarele categorii: maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, frigidere, congelatoare, combine frigorifice, lăzi frigorifice, aparate de aer condiţionat şi televizoare. Valoarea voucherelor este stabilită pe baza gradului de eficienţă energetică, astfel:

•  200  lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++ şi televizoare cu eficienţa energetică A sau A+;
•  300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++, maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++, frigidere, combine frigorifice, lăzi frigorifice şi congelatoare cu eficienţa energetică A++;
• 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++, frigidere, combine frigorifice şi lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++, aparate de aer condiţionat (inclusiv portabile) cu eficienţa energetică la răcire A++ sau A+++, televizoare cu eficienţă energetică A++ sau A+++.

Odată ce au intrat în posesia voucherului, clienţii au la dispoziţie 15 zile pentru a-l utiliza. În magazinele fizice, consultanţii de vânzări Flanco vor consilia şi îndruma clienţii pentru finalizarea procedurii şi pentru cumpărarea produsului dorit.

“Noi le punem la dispoziţie clienţilor noştri cea mai extinsă reţea electro-IT din România: 143 de magazine situate în 103 oraşe ale ţării. Dar şi, în premieră de la această ediţie, magazinul online flanco.ro, de unde îşi pot achiziţiona electrocasnice noi pe baza voucherelor Rabla”, completează Dragoş Sîrbu.

Tot în premieră, retailerul a dezvoltat împreună cu partenerul financiar Cetelem o ofertă de finanţare dedicată, Creditul Rabla pentru Electrocasnice, prin care oferă clienţilor costuri reduse de finanţare la achiziţia produselor cu o valoare de peste 1.500 lei incluse în program.

Înscrierile în programul Rabla pentru electrocasnice se deschid vineri, 24 mai, şi se fac prin intermediul aplicaţiei disponibile pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro. După parcurgerea paşilor şi completarea datelor solicitate, va fi generat automat un mesaj de confirmare, care conţine numărul unic al înscrierii şi codul unic de accesare. Aceste informaţii trebuie reţinute, fiind necesare pentru autentificarea ulterioară în contul AFM, pentru obţinerea voucherului. Pe măsură ce primeşte cereri, AFM va aproba finanţările şi va afişa lista solicitanţilor cu finanţări aprobate, pe website-ul menţionat. Odată ce se regăseşte pe lista finanţărilor aprobate, solicitantul trebuie să se autentifice în cont, unde va regăsi voucherul.

Citește și: