142 vizualizări 10 apr 2009

Surpriză în ancheta privind dublul asasinat comis la finele lui ianuarie a.c. la o casă de schimb valutar din Braşov: după două luni în care investigaţiile au bătut pasul pe loc, unul dintre cei doi procurori care se ocupau de acest dosar a fost lăsat brusc fără „obiectul muncii”, pe motiv de ... avansare!

Isprava aparţine mai-marilor Ministerului Justiţiei şi ai CSM, care au decis că, decât să-şi irosească energia încercând să-i „încalţe” pe cei doi suspecţi basarabeni, Gorbunov şi Gribenco, procurorul Sorin Vasilache, de la Parchetul Curţii de Apel Braşov, musai să fie mutat la Bucureşti, pe un post de şef. Asta după ce, timp de trei luni, ocupase cu delegaţie funcţia de şef al secţiei de urmărire penală, după care a redevenit simplu procuror, întrucât delegaţia nu i-a mai fost prelungită.

„Mi s-a propus de către conducerea ministerului să accept postul de director adjunct la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice, am fost de acord, CSM-ul a aprobat şi el, aşa că din 23 martie am preluat funcţia, pentru trei ani de zile”, ne-a declarat procurorul Sorin Vasilache, care a evitat să ne dezvăluie însă motivele acestei neaşteptate avansări.

Cât despre ancheta în cazul dublului asasinat de la Braşov, de ea se mai ocupă acum doar procurorul Sorin Benga, care „n-a cerut deocamdată ajutorul nici unui coleg, probabil că se descurcă şi singur, adică nu singur, ci împreună cu poliţiştii care lucrează la caz”, după cum ne-a precizat magistratul Ramona Diaconu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului Curţii de Apel Braşov.

 

Citește și: