Adriana Mit
4994 vizualizări 6 mar 2018

Contractul pentru proiectul de modernizare şi lărgire la patru benzi a drumului judeţean 691 a fost semnat, marţi, de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş, beneficiarii finanţării, şi ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, la Timişoara. Proiectul, în valoare de peste 17 milioane de euro, este finanţat prin Regio-Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, 14 milioane de euro fiind fonduri nerambursabile, iar restul contribuţia beneficiarului.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanţare vizează modernizarea drumului judeţean 691, care face legătura între Timişoara şi Autostrada A1, prin localitatea Dumbrăviţa. Acesta va fi lărgit la patru benzi de circulaţie, cu păstrarea traseului actual, în cel mult 56 de luni.

“Cei 10,25 kilometri de drum judeţean modernizat în cadrul acestui proiect vor deservi minim 350.000 de locuitori. Pe lângă modernizarea traseului de drum, proiectul vizează reabilitarea trecerii de cale ferată din Giarmata, realizarea a şase sensuri giratorii noi şi reamenajarea a încă şase, montarea a 181 de indicatoare de circulaţie, a 11 borne kilometrice, relocarea a 12 staţii pentru mijloacele de transport în comun şi construirea unui refugiu auto”, au transmis reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a declarat, marţi, înainte de semnarea contractului de finanţare, că acest proiect este “cel mai important proiect de infrastructură rutieră din judeţ”.

De asemenea, directorul ADR Vest, Sorin Maxim, a precizat că proiectul prin care drumul judeţean 691 va fi extins la patru benzi va rezolva şi problema transportului în comun.

“Este un proiect foarte important pentru Timişoara, dar şi pentru zona metropolitană a oraşului, care va rezolva mai multe probleme, precum este cea a transportului în comun, pentru că, în acest moment, pe acest drum este aglomeraţie. Acest proiect nu presupune doar asfaltarea unui drum, este un proiect complex de modernizare, care are în vedere şi zona de siguranţă rutieră”, a afirmat Sorin Maxim.

Citește și: