Gandul.info
Mihaela Cojocariu (Melania)
1553 vizualizări 13 oct 2016

Braşovul are, din august, propriul serviciu de termoficare - Serviciul Public Local de Termoficare (SPLT) - sub autoritatea directă a Consiliului Local, după ce furnizorul Tetkron a rămas fără licenţă.

Pentru SPLT s-a aprobat, în ultima şedinţă CL, suma de 6,193 milioane de lei, reprezentând bugetul serviciului din fondul de rezervă la dispoziţia CL.

O altă problemă care va trebui rezolvată în următoarea perioadă, pentru a pune în funcţiune serviciul, este preluarea activelor date în administrare către SC Tetkron SRL, firma Consiliului Local care s-a ocupat până acum de furnizarea agentului termic în sistem centralizat.

SPLT trebuie să obţină licenţa de funcţionare, în prezent fiind 8.960 de familii din Braşov care au rămas în sistemul centralizat. Din aprilie, când Tetkron a intrat în insolvenţă, 1.540 de familii s-au debranşat de la sistemul centralizat.

Joi a avut loc a Adunarea Generală a Acţionarilor Tetkron SRL, unde s-a decis majorarea capitalului social cu 18,5 milioane lei, pentru a se putea stinge datoria de 16 milioane lei a societăţii. S-a luat această decizie pentru că noul Serviciul Public Local de Termoficare (SPLT) nu poate primi licenţă de funcţionare dacă sunt înregistrate datorii către furnizorii de utilităţi.

Viceprimarul Mihai Costel a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că o parte din persoanlul tehnic al Tetkron va fi angajat la SPLT, concursul de angajare fiind programat pentru data de 25 octombrie. Noul serviciu va avea 71 de angajaţi.

"Viziunea noastră pentru societatea Tetkron este ca aceasta să presteze în continuare revizii tehnice şi mentenanţă, ţinând cont că noul serviciu va avea numai 71 de angajaţi. Trebuie să folosim toate instrumentele legale posibile pentru ca serviciul de termoficare să poată funcţiona de la 1 noiembrie. Ţinând cont că angajarea de personal pentru noul serviciu va dura două luni, soluţia optimă pentru ca de la 1 noiembrie să se reia furnizarea de apă caldă şi căldură este detaşarea de personal de la Tetkron, având în vedere că atât Tetkron, cât şi noul serviciu aparţin municipalităţii”, a spus viceprimarul.

Următorul pas este încheierea de noi contracte cu consumatorii, urmând să fie stabilite şi tarifele pentru agentul termic.

"Aceşti paşi sunt necesari, fiindcă toate aceste documente sunt necesare pentru a fi depuse la dosarul de licenţiere a noului serviciu, documente care pot fi depuse în cel mult 90 de zile de la data când ANRSC va acorda licenţa noului serviciu, decizie care urmează să se ia până la jumătatea acestei luni de către comisia Autorităţii”, a afirmat viceprimarul.

Citește și: