416 vizualizări 31 mai 2019

„Se înmulţesc solicitările către Salvamont Bacău pentru intervenţii pe drumul forestier care leagă Slănic Moldova de Poiana Sărată. Mulţi şoferi vor să ajungă pe un drum mai scurt în aceste localităţi şi nu ţin cont că acest drum este neamenajat, puternic afectat de ploile abundente din ultima perioadă, şi, inevitabil, rămân cu maşinile în noroi. Salvatorii montani nu spun niciodatp NU atunci când cineva are nevoie de ajutor”, susţine Salvamont Bacău.

Salvamontiştii îi roagă pe cei care vor să intre cu maşina pe un drum forestier să nu o facă dacă nu au o maşină pregătită corespunzător pentru astfel de drumuri.

„Salvamontul are altă menire decât cea de a tracta maşini blocate în noroi, aceea de a salva persoane accidentate în zona montană. Nu ne permitem să ne irosim resursele inutil”, adaugă Salvamont Bacău.

Sute de locuitori dintr-un sat din Vrancea, izolaţi după ce podeţul de acces a fost rupt de viitură

Sute de locuitori din satul Voloşcani, comuna Vidra, judeţul Vrancea, au rămas izolaţi după ce podeţul care făcea legătura cu reţeaua de drumuri judeţene a fost distrus de o viitură. Incidentul s-a produs noaptea trecută din cauza ploilor torenţiale şi a acumulărilor de apăde pe versanţi.

Satul Voloşcani din comuna Vidra are aproximativ 250 de locuitori, iar legătura cu restul comunei se face pe drumul DC77. Din cauza ploilor puternice, podul din tuburi de beton s-a rupt, satul fiind
complet izolat.

Ca urmare, vineri zeci de locuitori nu au putut ajunge la serviciu, iar copiii au lipsit de la şcoală.

Surse din rândul autorităţilor i-au spus corespondentului Mediafax că vineri dimineaţă la faţa locului s-au deplasat mai multe echipe de specialişti de la Drumuri şi Poduri, dar şi reprezentanţi ai Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean. Autorităţile încearcă să găsească o soluţie provizorie pentru a le permite locuitorilor să iasă din comunitate.

Podeţul din tuburi de beton din comuna Vidra era degradat de mult timp şi avea nevoie de reparaţii. De asemenea, autorităţile au promis că vor construi un pod nou, au semnat un contract de finanţare, dar lucrările au fost amânate de mai multe ori.

Foto: Salvamont Bacău/ Facebook

Citește și: