Andrei Luca POPESCU
3121 vizualizări 23 sep 2013

Mai multe echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei au fost atacate cu arme albe de romii din Sinteşti, Ilfov, pentru a-i împiedica să-l reţină pe şoferul unui camion care transporta fier vechi şi care a fugit de la filtrul rutier al Poliţiei. Cel mai probabil, şoferul nu avea acte pentru materialele din cupru, pe care le transporta.

Jandarmii au reuşit să oprească maşina în Sinteşti, după ce i-au spart cauciucurile cu focuri de armă. Un poliţist şi un jandarm au fost răniţi uşor în altercaţia cu romii din Sinteşti.

Incidentul a avut loc în jurul orei 11. Cei doi răniţi au suferit răni superficiale, nefiind transportaţi la spital. În prezent, şoferul camionului şi câteva persoane de etnie romă care i-au atacat pe jandarmi şi poliţişti sunt audiaţi la postul de Poliţie din localitatea Vidra, Ilfov.

"Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Ilfov acţionau pe linia materialelor feroase şi neferoase. La filtrul din Jilava, a fost oprit un autocamion de 18 tone, încărcat cu cupru. După ce a oprit iniţial, şoferul a încercat să fugă. Jandarmii şi poliţiştii au plecat în urmărirea lor, l-au somat şi au tras focuri de armă, asupra cauciucurilor. Maşina s-a oprit în Sinteşti, după ce i-au fost sparte roţile, iar acolo au ieşit în stradă mai multe persoane de etnie romă care i-au atacat pe poliţişti şi jandarmi", a explicat pentru gândul Claudia Burada, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Ilfov.

Citește și: