Alexandru Costea
176 vizualizări 14 aug 2019

„USR Bucureşti a depus astăzi (miercuri-n.red.) acţiunea în instanţă pentru anularea hotărârilor prin care Gabriela Firea încearcă legalizarea retroactivă a companiilor municipale. Primarul Capitalei a profitat de noile prevederi ale Codului Administrativ şi de susţinerea consilierilor PSD, ALDE şi PMP pentru a încerca ştergerea ilegalităţilor iniţiale. Astfel, majoritatea din CGMB a votat hotărârile de confirmare a înfiinţării companiilor municipale”, arată comunicatul USR Bucureşti, remis miercuri Mediafax.

USR Bucureşti susţine că o altă problemă în privinţa deciziei luate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti este şi participarea SC Ciclop Service SA în acţionariatul companiilor.

„Aceste hotărâri de confirmare nu pot însă repara problema de fond. Iar asta pentru că ilegalitatea ţine nu doar de modul în care a fost votată înfiinţarea companiilor. Aşa cum reiese foarte clar din motivarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti, o altă problemă este şi participarea SC CICLOP SERVICE SA în acţionariatul companiilor. Judecătorii au considerat că este o asociere mincinoasă, de faţadă, nu una reală. Practic, Municipalitatea s-a asociat cu ea însăşi pentru înfiinţarea societăţilor, ceea ce este ilegal”, arată USR Bucureşti.

Consiliul General al Muncipiului Bucureşti (CGMB) a votat în şedinţa de pe 31 iulie confirmarea înfiinţării a 20 de companii municipale, care anul trecut au fost declarate ilegale de către Curtea de Apel Bucureşti. Reînfiinţarea celor 20 de companii a trecut cu majoritate simplă. Consilierii au invocat în acest sens noul Cod Administrativ, care nu mai prevede o majoritate de două treimi pentru aprobarea acestor proiecte.

 

Citește și: