Nicolae Oprea
213 vizualizări 26 iun 2019

„USR Bucureşti a obţinut încă o victorie în instanţă în dosarele privind înfiinţarea companiilor municipale. Ieri (luni), Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit că toate companiile municipale au fost înfiinţate cu încălcarea legii. În luna noiembrie a anului trecut, instanţa a constatat că aceste companii au fost înfiinţate cu încălcarea legii pentru că hotărârile de Consiliu au fost votate cu majoritate simplă (50% plus 1 din voturile consilierilor municipali), în loc să fie luate cu majoritate de două treimi, aşa cum ar fi trebuit”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de USR Bucureşti.

Potrivit sursei citate, în ciuda faptului că decizia a fost definitivă, Gabriela Firea ar fi căutat diverse artificii juridice „în speranţa că ar putea anula această decizie”.

De asemenea, Roxana Wring susţine că în cazul în care aceste companii ar fi desfiinţate de către PMB, Gabriela Firea ar recunoaşte că au fost înfiinţate ilegal.

„Gabriela Firea tot speră să găsească o soluţie juridică pentru a nu desfiinţa companiile. Pentru că dacă le-ar desfiinţa, ar recunoaşte de fapt că a greşit de la bun început. Şi dacă a greşit, atunci ar trebui să răspundă pentru cele 600 de milioane de lei cât a costat această eroare. Nu setea de dreptate o macină pe Gabriela Firea, ci teama că, mai devreme sau mai târziu, va trebui să vină cu bani de-acasă pentru a acoperi această pierdere colosală pe care a produs-o municipalităţii”, a declarat Roxana Wring.

Citește și: