Alexandru Costea
148 vizualizări 10 aug 2019

„La un an de la 10 august însângerat, nu s-au schimbat foarte multe. A dispărut Liviu Dragnea de pe scena politică, dar partenerii lui fideli în atacarea sistematică a statului de drept şi a democraţiei se află în continuare la butoane. Frâiele guvernării se află tot la Viorica Dăncilă, iar rezultatele dezastruoase au devenit, între timp, certitudine", arată un mesaj al USR, transmis sâmbătă pe Facebook.

USR transmite că „cei care au ordonat forţelor de ordine să gazeze, fugărească şi lovească oameni paşnici, inclusiv bătrâni, femei şi copii, nu au răspuns în faţa legii".

„În plus, mulţi dintre cei care au coordonat reprimarea protestului în urmă cu exact un an se află bine mersi în aceleaşi funcţii. Din toate aceste motive, dar şi din altele, românii sunt nevoiţi să iasă din nou în stradă. Lupta lor se va termina doar când România va deveni o ţară cu adevărat liberă şi prosperă, o ţară în care tinerii vor dori să rămână şi să-şi construiască un viitor!", mai arată mesajul USR.

„Membrii USR au fost în Piaţa Victoriei pe 10 august 2018 şi, asemenea multor protestatari prezenţi, au simţit pe propria piele gazele şi bastoanele jandarmilor. Membrii USR vor fi şi astăzi în piaţă şi ori de câte ori este nevoie", conform sursei citate.

Un nou protest urmează să aibă loc sâmbătă, 10 august 2019, în Piaţa Victoriei, organizatorul manifestaţiei anunţând că aşteaptă aproape un sfert de milion de oameni să participe. Jandarmii au făcut apel la protestatari să manifesteze paşnic.

 

Citește și: