Petre Mazilu
115 vizualizări 29 mar 2019

Lansarea la apă a avut loc vineri, în cadrul unei ceremonii la care au participat reprezentanţii constructorului şi ai clientului.

Nava a fost botezată „Horizon” şi a fost construită pentru o companie din Marea Britanie. Este vorba despre a navă de aprovizionare şi suport care va avea misiuni în Marea Nordului, urmând să facă echipă cu un vapor identic lansat la apă în urmă cu doi ani, tot la şantierul naval gălăţean.

„Nava, de tipul Accommodation Supply Vessel (navă de aprovizionare şi suport) este a doua dintr-o serie de două nave pe care şantierul nostru le construieşte pentru client (...), prima fiind lansată în urmă cu doi ani, pe 24 martie 2017. Ambele nave vor opera în zona Mării Nordului, executând lucrări de întreţinere (...) la două ferme eoliene”, se arată într-un comunicat transmis de compania Damen.

Vasul lansat vineri are lungimea de 90 de metri, 60 de cabine confortabile, o capacitate de transport de 90 de persoane şi o zonă de depozitare a containerelor. De asemenea, nava este dotată cu un sistem de acces cu compensare a mişcării şi poate sta pe mare timp de o lună.

Citește și: