Carmen Dumitrescu Rusan
611 vizualizări 13 aug 2019

Potrivit deputatului Lia Olguţa Vasilescu, proiectul tehnic al loturilor 1 şi 2 din drumul expres Craiova-Piteşti a fost terminat mai repede decât termenul stabilit, adică sfârşitul anului.

„Evident în momentul în care s-a finalizat proiectarea tehnică puteau să înceapă lucrările de construcţie. Aşa cum ştiţi, constructorul s-a ales cu o plângere penală pentru că a intrat pe terenurile pe care aveau recolte anumite firme, fermieri, deşi terenurile erau expropriate, recoltele nu, pentru ca nimeni nu s-a gândit că se termină atât de repede proiectarea şi nimeni nu s-a gândit că trebuie să se dea aceste despăbugiri”, a declarat Olguţa Vasilescu, în cadrul unei conferinţe de presă, la Craiova.

Ea susţine că lucrările au fost oprite după ce fermierii au depus o plângere penală şi că aceastea vor fi reluate după strângerea recoletelor.

„Urmează ca atunci când în sfârşit toţi fermierii îşi ridică recoltele de pe câmp să înceapă din nou constructorul să lucreze. Este o situaţie care cred că numai în România se poate întampla, eu n-am mai auzit în altă ţară să se aleagă cu plângere penală deşi terenul este expropriat”, a mai spus deputatul PSD de Dolj.

La aceeaşi conferinţă de presă, premierul Viorica Dăncilă a spus că pentru această situaţie nu sunt de vină fermierii, care au luat subvenţii de la APIA şi au cultivat terenurile.„Nu sunt de vină fermierii, dar noi ne-am gândit la exproprieri după modelul fiecărui proiect de infrastructură”, a spus premierul.

Premierul a anunţat recent că secţiunile 3 şi 4 aferente drumului expres Craiova Piteşti sunt blocate de CNAIR, deşi documentaţia este definitivată din 2017.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat, pe 2 iulie, şantierul drumului expres Craiova – Piteşti, iar după ce a văzut lucrările a cerut constructorului să se mobilizeze şi să respecte termenele promise, adică să fie dat în folosinţă drumul la sfârşitul anului. Potrivit lui Cuc, în cazul drumului expres Craiova- Piteşti, termenele sunt devansate şi nu depăşite ca la alte autostrăzi.

 

Citește și: