Alexandru Costea
212 vizualizări 17 sep 2019

„Mă uit la emisiuni tv şi văd câte unii «deştepţi» ai naţiei care spun că a crescut numărul românilor aflaţi în stare de deprivare materială, adică sărăcie, fiindcă PSD ar avea interesul să fie cât mai mulţi români dependenţi de o guvernare de stânga. Mint cum respiră! Hai să vedem datele EUROSTAT, nu cele prezentate de guvern. Pentru cei care nu ştiu, EUROSTAT e institutul european de statistică. Comparativ cu 2016, averea românilor a crescut cu 25%. Peste 1,6 milioane de români au ieşit din starea de deprivare materială. Astfel, dacă în 2016 aproape 24% dintre români, mai exact 4,7 milioane, trăiau în stare de deprivare materială severă, în 2018 procentul s-a redus la 15%. Nu avem încă datele din 2019 dar, evident, procentul celor săraci e şi mai mic”, a scris, luni, pe Facebook, Lia Olguţa Vasilescu.

Aceasta notează că, faţă de anul 2010, în timpul Guvernului Emil Boc, în 2018 trăiau cu jumătate mai puţini români în sărăcie severă.

„Raportate la 2010, când ţara era condusă de Guvernul Boc-PDL, devenit, astăzi, PNL, cifrele sunt şi mai grăitoare: 6,1 milioane de români trăiau, în 2010, în stare de deprivare materială severă, faţă de 3 milioane în 2018. Evident că mai sunt multe lucruri de făcut, în continuare sunt mulţi români cu venituri mici. Evoluţia din ultimii ani arată însă, fără dubiu, că în efortul de a combate sărăcia, PSD are soluţiile adecvate. În niciun caz renunţarea la salariul minim, aşa cum susţine PNL şi/sau USR, nu poate fi calea de urmat pentru reducerea sărăciei”, mai arată mesajul deputatului PSD.

 

Citește și: