1215 vizualizări 14 oct 2012

Mii de credincioşi din Vaslui şi din alte judeţe ale ţării s-au închinat şi s-au rugat, în ultimele ore, la veşmintele şi icoana Cuvioasei Parascheva, depuse la biserica din municipiul Vaslui, care poartă numele ocrotitoarei Moldovei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aşezaţi pe două rânduri de zeci de metri lungime, peste 500 de oameni aşteaptă liniştiţi aproximativ două ore să poată atinge veşmintele cu care a fost îmbrăcată Cuvioasa Parascheva în urmă cu 100 de ani şi să sărute icoana sfintei, depuse la biserica din municipiul Vaslui care poartă numele ocrotitoarei Moldovei.

Pelerinajul la straiele şi icoana Cuvioasei Paraschiva a început încă de sâmbătă după-amiază, când, conform tradiţiei, acestea ar fi trebui scoase din biserică şi duse într-o procesiune pe străzile municipiului Vaslui. Însă, din cauza vremii nefavorabile, ceremonia religioasă nu a mai avut loc, astfel încât preoţii au ţinut slujba de mulţumire închinată ocrotitoarei Moldovei la biserica ce-i poartă numele, situată în apropierea Pieţei Traian din Vaslui.

În paralel cu pelerinajul credincioşilor, duminică s-a desfăşurat şi slujba închinată Cuvioasei Parascheva, oamenii aducând de acasă bucate şi vin pentru prăznuirea sfintei. Mulţi dintre cei care s-au perindat pe la racla cu veşmintele Cuvioasei Parascheva sunt din alte judeţe ale ţării, ei preferând să vină la Vaslui pentru a evita îmbulzeala de la Mitropolia Moldovei.

Teodor Istrate, corespondenti@mediafax.ro

Citește și: