Laura Cojocaru
18879 vizualizări 26 sep 2018

”Trebuie să mergi acolo unde te duc sufletul şi iubirea, altfel nu vei fi fericit. Din acest motiv, consider că acest referendum este inutil pentru că dragostea şi familia nu se scriu în legi. Eu vreau ca oamenii să fie liberi, să iubească pe cine doresc ei. Eu nu voi merge la vot pentru că iubirea nu se votează“, spune Andreea Bălan, susţinătoare declarată a comunităţii LGBT.

Citeşte şi Referendum 2.0

Dansatorul şi câştigătorul concursului ”Românii au talent 2018”, Emil Rengle este de părere că redefinirea familiei nu reprezintă o problemă reală şi că referendumul de pe 6-7 octombrie este menit să separe oamenii şi să instige la ură.

”Dacă m-ai întreba, nu aş şti să-ţi spun ce este iubirea. Nu pot să definesc o emoţie atât de mare prin cuvinte. Ştiu doar că dragostea este neînfricată şi vindecătoare. Iubirea este răspunsul, soluţia, dansul, soarele blând şi calea deschisă. Iubirea nu se votează“. 

”Sunt aici pentru a fi vocea generaţiei mele. Politicienii cheltuie zeci de milioane din banii mei şi ai tăi pe un referendum care separă oamenii. În timp ce probleme reale au nevoie de rezolvare. Nu vreau să cheltuim banii pe ură. NU! Eu nu mă duc la referendum. Iubirea nu se votează”, spune dansatorul Emil Rengle.

Fashion editor-ul Maurice Munteanu se alătură şi el campaniei pentru boicotarea referendumului, condamnând clasa politică pe care nu o consideră îndreptăţită să decidă pe cine iubeşte.

”Nu merg la referendum pentru că Dragnea nu are dreptul să decidă pe cine iubesc, pentru că o clasă politică coruptă nu are dreptul să decidă pe cine iubesc, pentru că nu cred într-o Biserică coruptă care instigă la ură şi pentru că ştiu că modelul familiei tradiţionale nu este singurul reper. Nu merg la referendum pentru că nimeni nu are dreptul să decidă pentru nimeni cum iubeşte, cum trăieşte, cum educă un copil”, spune juratul Bravo, ai stil!

Şi fiul vitreg al Gabrielei Firea, Răzvan Firea a anunţat că susţine boicotarea referedumului, la o zi după ce primarul Capitalei mărturisea că va vota pentru modificarea Constituţiei.

Pe data de 30 octombrie se va organiza un marş pentru susţinerea boicotului referendumului.

Românii vor fi întrebaţi pe 6 şi 7 octombrie,la referendumul pentru redefinirea familiei, dacă sunt de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României. Referendumul a fost cerut de Coaliţia pentru Familie, iar iniţiativa semnată de 3 milioane de persoane "îşi propune să înlăture orice echivoc pe care utilizarea termenului de ”soţi” în cuprinsul art. 48 al 1 din Constituţia României ar putea să-l aducă în conturarea noţiunii de ”familie”, a raportului dintre ”familie” şi dreptul fundamental al bărbatului şi al femeii de a se căsători şi a întemeia o familie"

”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instituirea copiilor”, prevede modificarea adusă articolului 48 din Constituţia României.

 

Citește și: