Andreea OFIŢERU
6567 vizualizări 8 iul 2015

Consiliul Naţional de Etică precizează că este singurul organism care poate soluţiona o acuzaţie de plagiat în cazul persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică. Repezentanţii Consiliului Naţional de Etică spun că în urma cercetărilor au constat că acuzaţia de plagiat nu se confirmă.

DESCĂRCAŢI DE AICI RAPORTUL CONSILIULUI NAŢIONALE DE ETICĂ

„În urma sesizării având ca obiect teza de doctorat elaborată de domnul prof. univ. dr. Gabriel Oprea, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, singurul organism abilitat pentru soluţionarea acestui tip de sesizări la nivel naţional în cazul persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică, a finalizat procedurile de analiză în acest caz, adoptând Hotărârea nr. 2.165/8.07.2015 prin care constată că nu se confirmă suspiciunea de plagiat”, se arată în comunicatul emis marţi de Consiliul Naţional de Etică.

CNE a precizat că pentru a cerceta acuzaţia de plagiat a apelat la specialişti recunoscuţi.
„În procesul de soluţionare a acestei speţe, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării a apelat la specialişti recunoscuţi şi de prestigiu în domeniul juridic. Menţionăm că prezentul comunicat a fost elaborat având în vedere Hotărârea CNE nr. 2.165/8.07.2015”, se mai arată în comunicat.

Pentru teza de doctorat a lui Gabriel Oprea  a fost depusă o sesizare privind plagiatul şi  la Universitatea Bucureşti, sesizare care este în curs de rezolvare. Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat  că el este un om corect, iar cel care a făcut plângerea este "principala sursă de zvonuri şi minciuni" îndreptate împotriva sa.


 

Citește și: