Cătălin Legănel
267 vizualizări 19 ian 2012

Poliţiştii de frontieră şi vameşii constănţeni au găsit în două containere sosite în Portul Constanţa Sud din China, câteva mii de articole sport contrafăcute, în valoare totală de peste 600.000 de lei, pe numele administratorilor firmelor destinatare, cetăţeni chinezi, fiind întocmite dosare penale.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă Constanţa, primul container verificat era destinat unei societăţi cu sediul în judeţul Ilfov şi era încărcat cu aproape 3.000 de seturi de treninguri pentru copii, în valoare de circa 441.000 de lei.

De asemenea, într-un alt container verificat, care trebuia să ajungă la o societate cu sediul în municipiul Bucureşti, au fost găsite 1.380 de perechi de pantofi sport, cu o valoare de piaţă, la preţul produselor originale, de peste 200.000 de lei.

Toate bunurile descoperite, susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală ale unor mărci de renume, au fost reţinute de lucrătorii vamali şi lăsate în custodia comisionarilor vamali.

Totodată, poliţiştii au întocmit dosare penale pe numele administratorilor societăţilor comerciale, patru cetăţeni chinezi domiciliaţi în Bucureşti, pentru "punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate".

Citește și: