O decizie luată astăzi de autorităţile din Marea Britanie ar putea influenţa verdictul în procesul în care poliţistul Cristian Cioacă este acuzat că şi-ar fi ucis soţia, pe avocata Elodia Ghinescu.

Milionarul britanic James McCormick a fost găsit vinovat de fraudă, după ce a vândut false detectoare de persoane, scrie BBC. Unul dintre aceste dispozitive a fost cumpărat de SPP şi folosit în ancheta împotriva lui Cristian Cioacă.

McCormick a vândut respectivele dispozitive susţinând că ele pot detecta bombe şi cadavre, însă milionarul britanic ştia că aparatele sunt complet ineficiente, scrie sursa.

Avocata lui Cioacă susţine că SPP-ul a folosit un astfel de dispozitiv, care a survolat blocul din Braşov unde locuiau Cioacă şi Elodia şi a emis un semnal pozitiv deasupra acestuia, semnalând că rămăşiţele avocatei s-ar afla în interior.

Avocata lui Cioacă, Maria Vasîi, susţine că dispozitivul este unul „de jucărie” şi că SPP ar fi manipulat rezultatele, pentru a-l învinovăţi pe fostul poliţist.

Vasîi susţine că respectivul dispozitiv ar fi folositor doar pentru a depista mingi de golf şi ar costa 20 de dolari, de mii de ori mai puţin decât preţul la care îl vindea McCormick. „Prin acest dispozitiv, s-au spălat sume de bani impresionante în Irak, Afganistan, Arabia Saudită şi în ţări din Europa cu oficiali corupţi. Se joacă murdar în cazul Cioacă!”, a declarat Maria Vasii.

Practic, avocata lui Cioacă susţine că majoritatea probelor procurorilor, printre care şi cele obţinute cu ajutorul „detectorului de fire de păr” şi al „dispozitivului-minune”, ar fi inventate, pentru a dovedi vinovăţia fostului soţ al Elodiei.

Citește și: