Gandul.info
Ciprian Nedelcu
215 vizualizări 7 mar 2018

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iaşi a anunţat, miercuri, că se vor oficia căsătorii în afara sediului Stării Civile şi a fost impusă taxă de 500 de lei pentru cei care nu au împlinit 30 de ani şi sunt la prima căsătorie.

„La iniţiativa primarului Mihai Chirica, Serviciul de Stare Civilă Iaşi vine cu o noutate pentru cuplurile care vor să îşi unească destinele într-un mod special. Acest proiect este motivat de multiplele solicitări de oficiere a căsătoriilor în afara sediului primite în ultimii ani. Astfel, cei care doresc să se căsătoreasca în afara sediului Stării Civile vor avea posibilitatea de a plăti o taxă de 1.000 de lei, iar ce trebuie ştiut este că durata alocată este 45 de minute”, au precizează reprezentanţii DLEP Iaşi.

Potrivit acestora, în baza prevederilor Hotărârii de Consiliu Local nr.7 / 2018, se percepe o taxă oficiere căsătorie în afara sediului Serviciului de Stare Civilă pentru persoanele cu vârsta până la 30 de ani (se ia în calcul vârsta împlinită la data oficierii căsătoriei) şi care sunt la prima căsătorie de 500 de lei, iar taxa de oficiere a căsătoriei în afara sediului Serviciului de Stare Civilă pentru celelalte cazuri este de 1.000 de lei.

Cuplurile interesate de această varianţă trebuie să ştie că nu se vor oficia căsătorii în localuri precum restaurante sau în alt spaţiu de alimentaţie publică.

O astfel de taxă este deja aplicată şi în oraşe precum Constanţa, unde se plăteşte 1.500 de lei, în Bacău şi Deva, unde taxa este de 1.000 de lei.

Citește și: