Andreea OFIŢERU
345 vizualizări 10 oct 2014

Vizitatorii vor găsi informaţii despre programele de studii, despre bursele de studii, dar vor primi şi consultanţă gratuită din partea reprezentaţilor universităţilor.

Organizatorii spun că anul acesta la târg vor participa două universităţi britanice din Grupul Russell, unele dintre cele mai bune universităţi englezeşti. Este vorba despre Leeds Business School şi Kings College din Londra. Kings College este în top 20 în clasamentul mondial, iar campusul se află în imediata apropiere de London Eye şi clădirea Parlamentului. Leeds University Business School este lider în clasamentele din domeniul cercetării şi a fost nominalizată ca fiind una dintre cele zece universităţi preferate de angajatorii de top.

Datele statistice din ultimii ani arată că în ultimii ani numărul românilor care studiază în universităţi străine a crescut cu 7% în acest an, potrivit sondajului Agenţiei Britanice de Statistică (HESA), pe fondul unei scăderi în medie cu 6% a studenţilor din alte ţări europene.

Potrivit lui Svetlan Danev, coordonatorul proiectului pentru România, în 2014, 2.730 de români şi-au depus dosarele pentru Marea Britanie, comparativ cu 2.550 în anul 2013. Aproape 60% din candidaţii la târgul "World Education" au preferat Marea Britanie, iar restul Olanda, Danemarca şi Franţa.

La târg participă pentru prima dată universitatea la care au studiat cei mai mulţi politicieni britanici, City University din Londra, care este a 7-a în top 10 din clasamentul britanic The Guardian pentru anul 2015. La City University din Londra au studiat Margaret Thatcher şi Tony Blair, dar şi Mahatma Gandhi şi primul premier indian Nehru Dzhevaharlal.

Tot în premieră vine şi ESC La Rochelle Business School din Franţa, specializată în programe de afaceri şi turism internaţional în limbile franceză şi engleză. ESC La Rochelle a fost aleasă de Financial Times drept una dintre cele mai bune şcoli de afaceri pentru studii de masterat în domeniul managementului. Printre noii participanţi se numără şi Academia Italiană de Arte şi Design NABA, Vrije University Bruxelles şi London School of Hospitality and Tourism, parte din University of West London, care sunt adaptate la cerinţele pieţei turismului românesc.

După Bucureşti, târgul „World Education” va avea loc în alte trei oraşe - Timisoara (13 octombrie), Galaţi (15 octombrie), Constanta (16 octombrie).

 

Citește și: