Andreea Smerea
764 vizualizări 28 mai 2019

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a precizat că decizia de a închide unităţile de învăţământ în ziua vizitei Papei în Bucureşti se află la latitudinea Consiliilor de Administraţie ale şcolilor din zonele vizate, care vor decide dacă este optim sau nu ca unităţile de învăţământ să fie închise. Primăria doar face recomandări de închidere a şcolilor, a punctat viceprimarul.

În privinţa părinţilor care au fost nemulţumiţi de hotărârea închiderii şcolilor, Aurelian Bădulescu a spus că ,,sunt şi mântuiţi, dar şi nemântuiţi, mulţumiţi şi nemulţumiţi”.

„Papa şi un astfel de eveniment este o dată la câteva zeci de ani. Cred că cu bună-credinţă şi cu înţelegere şi fără răutate trebuie să fim cu sufletele deschise pentru acest eveniment. Cine este nemulţumit am să-l rog să intre pe site-ul Vaticanului şi să scrie o depeşă că nu este mulţumit de acest eveniment''”, a spus Bădulescu.

Potrivit organizatorilor vizitei Papei la Bucureşti, sunt aşteptaţi peste 25.000 de participanţi la eveniment. Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice, a precizat că nimeni nu va fi exclus de la vizita Sfântului Părinte. Totodată, 300 de voluntari vor ajuta pelerinii în ziua vizitei Papei Francisc la Bucureşti, care îi vor direcţiona pe participanţi, îi vor îndruma către spaţiile din care îşi pot procura cele necesare şi îi vor asista pe tot parcursul zilei.

Organizatorii au subliniat că începând cu ora 11:00, străzile Lutherană şi General H. M. Berthelot vor fi restricţionate şi informaţiile cu privire la restricţii vor fi actualizate în orele următoare. Vor fi două zone amenjate pentru presă, cu acces până la ora 15:30, din Calea Victoriei pe Strada Banului, o structură de podiumuri lipită de Universitatea de artă, iar cealaltă, din Pieţele Ateneu şi George Enescu, au fost prevăzute, în parcarea de la George Enescu, laterala care comunică cu Benjamin Franklin, cu intrarea din Calea Victoriei.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) anunţă că vor fi suspendate orelor de curs în toate unităţile de învăţământ preuniversitar, de stat şi particular, în ziua de vineri, 31 mai 2019, şcolile urmând să analizeze şi să anunţe dacă suspendă cursurile şi joi, pe 30 mai.

Citește și: