Mihaela STOICA
Departamentul Politic
27207 vizualizări 18 iul 2013

Primul ministru Victor Ponta a afirmat, joi, că este pentru interceptarea convorbirilor telefonice cu cartele preplătite.

"Cartelele pre-plătite pot fi folosite de terorişti", a declarat Victor Ponta.

El a precizat că nu este vorba de o operaţiune de interceptare, ci de înregistrare.

"Este o decizie adoptată în luna august a anului trecut de către CSAT şi, de atunci, am progresat în ceea ce priveşte procedurile de implementare, pentru că în acest moment sunt peste 10 milioane de cartele pre-plătite şi evident că nu poţi să retroactivezi. Nu doar că o susţin, eram în CSAT, dacă nu mă înşel era în perioada mandatului interimar al domnului Antonescu, domnia sa era preşedinte interimar, eu eram prim-ministru, erau toţi miniştrii acolo, şi a fost adoptată această decizie imediat după atentatul din Bulgaria, unde atacatorii au folosit cartele pre-plătite", a spus Ponta.

Afirmaţia lui Victor Ponta, vine după ce deputatul PSD Sebastian Ghiţă a declarat că intenţionează ca în sesiunea parlamentară din toamnă să depună o iniţiativă legislativă care să permită interceptarea cartelelor telefonice preplătite de către serviciile secrete. Potrivit acestuia, la cump[rarea cartelelor telefonice preplătite ar trebui furniyat CNP-ul utilizatorului.

"Vrem să găsim o soluţie cu privire la modul de gestionare a cartelelor preplătite. Nu mă refer neaparat la cartelele pre-plătite care au fost cumpărate până acum, care îşi pierd din valabilitate, nu mai sunt folosite şi încet-încet ies din uz. Trebuie să generam un cadru legal prin care, în condiţiile în care aceste cartele pre-plătite din România pot fi folosite la infracţiuni, ele să poată fi luate în evidenţă şi să aibă acelaşi regim ca telefoanele obişnuite“, a declarat Sebastian Ghiţă într-un interviu pentru Hotnews.

În România sunt milioane de utilizatori de cartele pre-plătite.
 

 

Citește și: