2 vizualizări 15 oct 2007

Primarul Capitalei, Adriean Videanu este un om prevăzător: el şi-a tras un nou autoturism, tot Volkswagen, tot Touareg şi tot pe banii altora. Astfel, edilul s-a asigurat pentru eventualitatea că va trebui să-l predea înapoi la Ministerul Internelor pe cel pe care îl foloseşte astăzi.

În faţa Primăriei Capitalei, aşteaptă de vreo lună un Volkswagen Touareg negru, nou, cu numere de rodaj. Tuaregul are jenţi de aliaj uşor, geamuri fumurii în spate şi cutie automată. Maşina a fost achiziţionată, în cadrul unui proiect, de Unitatea de implementare a proiectelor (UIP) din cadrul Direcţiei de Utilităţi Publice a Primăriei Capitalei, dar nimeni nu a îndrăznit s-o folosească până acum. Toţi angajaţii ştiu că este maşina de rezervă a primarului, pentru că Touaregul albastru metalizat, pe care îl foloseşte acum, va fi nevoit să-l predea în decembrie, când expiră contractul de comodat semnat pe vremea fostului ministru Vasile Blaga.

Touareg-ul cu care ar urma să circule Videanu este cuprins în caietul de sarcini întocmit de un consultant internaţional.

Întrebat despre maşină, Videanu spune că nu ştie nimic: „Mi-au trimis o înştiinţare prin care ne spune că până la sfârşitul anului să luăm măsuri, că expirã contractul. Eu am vorbit cu ministrul David şi cred că voi rămâne cu actuala maşină până la sfârşitul mandatului. Nu ştiu de existenţa alteia.“

Absolut întâmplător, maşina care aşteaptă să fie folosită de aproape o lună este tot un Touareg.


Citește și: