Irina Borş
6901 vizualizări 23 sep 2012

Un bătrân a fost lovit cu un tub în cap, la Mediaş, de un copil de aproximativ zece ani, potrivit unei înregistrări postate de un martor pe Facebook.

Potrivit celor scrise de utilizatorul reţelei de socializare, scena s-a petrecut sâmbătă după-masă, în faţa Catedralei Ortodoxe din Mediaş, iar gaşca de copii din care face parte şi agresorul cerşea de la nuntaşii veniţi la lăcaşul de cult.

Chiar şi după ce îl loveşte, băiatul fuge după bărbat, alături de ceilalţi copii, aruncând cu pietre după el şi cu alte obiecte contondente. În înregistrare, se mai observă că nimeni nu intervine în apărarea bătrânului, cu toate că zona este una circulată.

"Într-un final, bătrânelul s-a ales cu capul spart, în timp ce "plozii" cereau mai departe bani naşului mare", mai scrie autorul filmuleţului.

Bărbatul lovit în faţa unei biserici la Mediaş şi agresorii acestuia au fost identificaţi de Poliţie

Poliţiştii din Mediaş i-au identificat pe bărbatul lovit în faţa unei biserici din oraş, stabilind că victima are 68 de ani şi este o persoană fără adăpost, şi pe agresorii acestuia, fiind vorba de şase copii cu vârste cuprinse între patru şi 12 ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Poliţiştii au identificat atât victima, cât şi agresorii. Victima este un bărbat în vârstă de 68 de ani, fără domiciliu, cunoscut ca un om al străzii, iar cei şase minori care au participat la agresiune au vârste cuprinse între patru şi 12 ani. În acest caz, sunt efectuate cercetări pentru ultraj, tulburarea liniştii publice şi loviri", a declarat corespondentului MEDIAFAX Luciana Balteş.

Potrivit sursei citate, cei şase minori nu vor răspunde pentru faptele lor, deoarece nu au vârsta legală pentru acest lucru.

Balteş nu a putut preciza dacă bărbatul cerşea sau dacă a mai avut altercaţii cu acei copii.

De asemenea, ea a spus că victima nu s-a prezentat la spital, astfel că nu crede să aibă răni grave.

Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş.

Poliţia municipiului Mediaş s-a autosesizat după ce imaginile cu acest incident au fost făcute publice pe site-urile presei locale şi pe cele de socializare.

"La Poliţia municipiului Mediaş nu există nicio sesizare scrisă sau telefonică, prin serviciul unic 112, cu privire la acest incident. Poliţia municipiului Mediaş s-a autosesizat în acest caz pe baza imaginilor şi a fost demarată o anchetă pentru identificarea atât a minorilor agresori, cât şi a victimei", declara, duminică, Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu.

Citește și: