40579 vizualizări 12 feb 2013

Într-o intervenţie la postul de televiziune CNN, ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga, a încercat astăzi să argumenteze nevinovăţia autorităţilor române şi a abatoarelor din care au plecat transporturile de carne de cal care a ajuns pe piaţa britanică etichetată drept carne de vită.

"Cred că prima responsabilitate în privinţa informării publicului aparţine vânzătorului şi apoi furnizorului produsului care trebuie să vadă de la cine s-a cumpărat carnea tocată. Pentru că e vorba de carne tocată. Nu există nicio companie din România care să exporte carne tocată. De niciun fel. Repet, dacă vreţi să găsiţi un răspuns corect, trebuie să verificaţi lanţul furnizorilor de carne tocată. România nu face parte din acest lanţ", spune Jinga.

Ambasadorul admite că nu are numele celor două abatoare implicate, dar susţine, chiar şi în aceste condiţii, că "nu există nicio încălcare a normelor europene de o companie din România sau pe teritoriul României".

Prestaţia ambasadorului Ion Jinga în limba engleză lasă loc de interpretări. Vedeţi mai jos cum vorbeşte Ion Jinga, ambasadorul României în Marea Britanie.

 

Citește și: