Alexandra Mortu
3694 vizualizări 13 dec 2019

Cazul medicului de la Brăila a devenit viral pe reţelele de socializare după ce o femeie a povestit experienţa pe care a avut-o la spitalul respectiv când la mers la un control cu fiul ei.

„De la intrare te ia un miros de urină, doamna doctor mirosea a urină, dresuri rupte, parcă hărtănite de câini, papucii care trebuiau să fie albi, rupţi şi au devenit culoarea urinei, iar cizmele lungi erau rupte şi jupuite, fusta descusută, iar halatul plin de mizerie, la fel ca şi papucii. Acest medic şi-a permis să pună mâna pe fiul meu, care a vomat ulterior la toaleta din spital. Fac menţiunea că, în mod repetativ, a întrebat de dureri în gât, de burtă, a scris într-un caiet, iar eu am vrut doar să-l vadă un oftalmolog şi doream doar trimitere de la Pediatrie la UPU”, a scris pe reţeaua de socializare mama copilului, un băiat de 13 ani.

Una dintre persoanele care i-au văzut postarea şi-a împărtăşit propria experienţă cu acelaşi doctor: „Şi eu am păţit-o cu această doamna doctor… am mers doar pentru o răceală şi a ajuns să mă dezbrace aproape complet şi să mă întrebe de o sută de mii de ori dacă mănânc cărniţă. Era ciudată şi-mi era frică, i-am zis mamei să nu mă lase să mă interneze. Până la urmă am reuşit să scap doar cu o reţetă, însă când am mers la medicul de familie pentru a-i cere o părere, mi-a spus că pe reţetă erau multe antibiotice şi pastile care nu aveau treabă cu răceala mea, erau pentru alte afecţiuni. Am avut mare noroc că nu am luat imediat pastilele, că cine ştie ce mai păţeam? Am aflat ulterior că i-a murit familia şi trăieşte în Chercea într-un garaj, are probleme psihice şi toată lumea cunoaşte situaţia, dar din lipsă de doctori o ţin pe dânsa”.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Brăila a anunţat vineri, 13 decembrie, că s-a autosesizat în cazul unui medic pediatru care ar avea probleme de comportament şi igienă, potrivit adevărul.ro.

De asemenea, şi şeful Consiliul Judeţului Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a luat atitudine faţă de caz şi a cerut măsuri urgente, mai ales că există informaţii că şefii spitalului ştiau de situaţie, dar au tolerat-o. 

Sursă Foto: Captură YouTube

 

Citește și: