Florin Jinga
1457 vizualizări 25 mar 2019

Carabinierii au efectuat un control la două ferme din apropierea oraşului Vittoria, în Sicilia. Cei trei italieni sunt acuzaţi că se foloseau de muncitori români, pe care îi ţineau în condiţii insalubre, în nişte magazii, împreună cu familiile lor - mulţi aveau şi copii, scrie Giornale di Sicilia.

La prima vedere nu păreau să existe probleme legale, dar carabinierii au rămas şocaţi de condiţiile în care trăiau şi munceau românii. Ei erau angajaţi să lucreze în sere, însă ajungeau să lucreze şi pe şantiere, fără să li se asigure condiţii minime de siguranţă şi protecţia muncii.

Totodată, aceştia erau plătiţi mult sub valoarea salariilor medii prevăzute de legislaţia italiană pentru diverse domenii de activitate.

Nu este pentru prima oară când fermierii sicilieni ajung în arest pentru angajări ilegale, abuzuri şi rele tratamente acordate angajaţilor. Anul trecut, în aceeaşi regiune siciliană au fost descoperiţi într-o fermă 32 de români, exploataţi de proprietarii agricoli, alături de alţi imigranţi.

Foto: Captură

Citește și: