Departamentul Politic
5834 vizualizări 23 ian 2019

Viorica Dăncilă a povestit că fiul ei, Victor, provine dintr-o familie numeroasă şi ar fi dorit să o înfieze şi pe sora lui, însă nu a avut posibilitatea materială.

”M-am gândit mult dacă să vorbesc despre aceasta, pentru că mâine, la oricine i se poate întâmpla aceste lucruri. Vorbesc în calitate de mamă şi nu îmi este deloc uşor. Cred că nimeni nu merită acest lucru, absolut nimeni. E pentru prima oară şi ultima oară când vorbesc despre acest subiect. Am să notific prin avocaţi orice publicaţie care va trata această temă într-un mod atât de josnic. I-am rugat pe colegii mei să nu facă din acest subiect unul public. Nu vreau să fac din acest subiect unul electoral,” a declarat Viorica Dăncilă marţi seara, la Antena 3.

”Şi pentru mine şi pentru familia mea este un lucru neplăcut, nu credeam că se vor face astfel de acuzaţii nefondate, tendenţioase. Sunt în politică de 30 de ani, dar ca să faci referire la aşa ceva nu mă gândeam. Ştiu că ce am făcut eu cu soţul meu au făcut multe familii din România. Nu e corect să intri cu boncancii murdari în viaţa, în sufletul cuiva. Am vorbit cu fiul meu... Eu am certitudinea că am făcut cel mai bun lucru din viaţa mea şi dacă ar fi să întorc timpul, aş face acest lucru din nou. Nu este nimic ilegal. A existat un certificat de naştere.”

Premierul a mărturisit că ar fi dorit să o adopte şi pe fiica băiatului, însă situaţia materială nu i-a permis.

”M-am dus şi m-am întâlnit cu femeia care l-a abandonat. Mi-a mulţumit. Mi-a spus că se bucură şi că va fi liniştită, pentru că avest copil va fi într-o familie. S-a spus că voiam să adopt şi fetiţa. Era o fetiţă foarte frumoasă, Aurelia. Avea nişte ochi verzi frumoşi. Nu puteam să îmi permit să adopt şi fetiţa. Era foarte frumoasă, dar nu puteam. Eram la început de drum, ca să luăm laptele pentru Victor dădeam tot salariul meu, deci nu puteam nici material ca să mai adoptăm un copil. Fetiţa avea 3-4 ani, nu puteai să iei copilul de lângă mamă,” a explicat Dăncilă.

Întrebată dacă va da în judecată publicaţia care a scris despre familia ei şi fiul pe care l-a adoptat, premierul a replicat: ”Da, pentru că, dacă aş trece cu vederea, s-ar putea ca şi alţii să treacă prin ceea ce trec eu şi familia mea acum. Aceste lucruri trebuie stopate într-un fel, nu poţi să te joci cu viaţa unor oameni şi să treacă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Vorbeaţi de jurnalism. Eu repet, am spus acest lucru de multe ori. Respect jurnaliştii, chiar şi pe cei care mă critică, dacă acest lucru este documentat. Dar în momentul în care vii cu asemenea lucruri, acest lucru nu mai este legat de jurnalism.”

Viorica Dăncilă este indignată de felul în care publicaţia Libertatea a scris despre faptul că are un fiu adoptat dintr-o familie nevoiaşă din Videle, al optulea copil al acestora. Articolul sugerează că paşii legali urmaţi la adopţie de Dăncilă ar fi fost neclari.

 

Citește și: