307 vizualizări 12 sep 2019

„PSD şi ALDE refuză de 10 săptămâni să mai convoace comisia de control a Serviciului Român de Informaţii, în condiţiile în care fostul preşedinte Manda a ajuns europarlamentar la Bruxelles, iar noul preşedinte este ocupat integral cu chestiuni politice”, a declarat Lucian Stanciu-Viziteu, printr-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Deputatul USR, membru în Comisia SRI, mai declarată că PSD şi ALDE este preocupat de jocuri politice şi a decis „să pensioneze” una dintre cele mai importante comisii din Parlament.

„În această perioadă au loc evenimente complexe şi posibile ameninţări la adresa democraţiei, însă cu toate acestea PSD şi ALDE au decis să pensioneze una dintre cele mai importante comisii parlamentare. Astfel, în plin scandal Caracal, opiniea publică ar fi fost interesată să afle dacă SRI a informat sau nu asupra vulnerabilităţilor de acest tip din regiune. În plus, este extrem de important să ne asigurăm că serviciile de informaţii sunt pregătite să protejeze procesul democratic din această toamnă, pentru a ne asigura astfel că alegerile prezidenţiale nu pot fi influenţate de factori interni sau externi”, a completat Viziteu.

El aminteşte că de când a PSD-ALDE au preluat guvernarea, comisia nu a mai aprobat niciun raport anual de activitate al Serviciului Român de Informaţii.

“În orice democraţie funcţională raportul de activitate al unui serviciu de informaţii este discutat şi aprobat în Parlament. Nu şi în România, unde PSD-ALDE refuză să exercite controlul civil asupra SRI”, a explicat deputatul USR.

Lucian Viziteu conchide că în acest moment există sute de petiţii pe care comisia trebuie să le discute dar că în ciuda acestor lucruri cei de la PSD şi ALDE par mai interesaţi de campania electorală decât de activitatea comisiilor parlamentare.

Citește și: