VOT FRANŢA ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. UPDATE 23:32: La închiderea secţiilor de votare, în faţa Ambasadei României de la Paris se mai aflau circa 300 - 400 de români, iar la ICR alte 200 de persoane.

Românii au intrat într-o altercaţie violentă cu jandarmii. S-au aruncat sticle, iar forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Incidentul a durat circa 10 minute.

Ulterior, situaţia s-a liniştit, dar în jur de 100 - 150 de persoane au rămas în faţa Ambasadei şi au continuat să scandeze, potrivit Digi24.

UPDATE 22:35: Oamenii scandează "Nu plecăm! Vrem să votăm!", "Demisia", "Hoţii". Mai multe persoane au rămas blocate în curtea Ambasadei şi nu li s-a mai permis să iasă.

FOTO: Facebook

UPDATE 22:28: Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, duminică seară, în faţa secţiilor de votare de la Paris, unde sute de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, pentru că nu au putut să voteze, secţiile de votare închizându-se, scrie Mediafax.

UPDATE 22:06: Secţiile de votare s-au închis la Paris. La Ambasada României au fost chemaţi scutierii.

UPDATE 21:50: Urnele se închid în Paris în 10 minute. Oamenii nu pleacă acasă. La ICR mai sunt 250 - 300 de persoane la coadă.

Românii au lăsat afişe scrise de mână pe gardul Ambasadei.

 

 

UPDATE 21:43:  Aproximativ 1.500 de persoane manifestează la Guvern, pentru prelungirea scrutinului pentru românii din diaspora. după ce au văzut rezultatele exit poll-urilor, mai mulţi manifestanţi începând să scandeze "Ponta, nici nu ştii cât de mic începi să fii".

Manifestanţii se află în faţa Guvernului, unde sunt încadraţi de jandarmi, scrie Mediafax.

FOTO: Cristian Munteanu/Mediafax Foto

Românii strigă "Solidaritate", "Uniţi salvăm toată România" şi "PSD, ciumă roşie".

UPDATE 20:35: Peste 500 de persoane, care s-au adunat în Piaţa Universităţii încă de la ora 18:00, au pornit în marş spre sediul Guvernului. Oamenii cer prelungirea scrutinului pentru românii din diaspora şi scandează  "Cozile de la Paris sunt la fel ca-n comunism", "Daţi ordonanţa, să voteze Franţa" şi "Democraţia e votul, nu hoţia".

Manifestanţii se deplasează pe trotuar şi pe prima bandă a bulevardului şi sunt încadraţi de poliţişti rutieri pe motociclete. Circulaţia se desfăşoară normal pe restul benzilor.

La Paris, oamenii aşteaptă în continuare la coadă, în frig, să voteze.

 

 

UPDATE 19:40: Timpul de aşteptare pentru a putea vota la Paris este estimat, de FADERE, la cinci ore.

UPDATE 18:46: În jur de 200 de persoane s-au adunat, încă de la ora 18:00, în Piaţa Universităţii. Acestea s-au organizat prin intermediul Facebook şi susţin votul diasporei.

FOTO: Facebook

UPDATE 18:38: Ploaia nu i-a oprit pe românii care au stat la coadă toată ziua pentru a vota la Paris. Claudiu Simedru, unul dintre românii care au vrut să voteze la Ambasada României anunţă, prin Facebook, că a reuşit să voteze abia după 7 ore de aşteptare.

FOTO: Facebook/Claudiu Simedru

FOTO: Facebook/Claudiu Simedru

FOTO: Facebook/Claudiu Simedru

 

Sursă: YouTube

UPDATE 16:32: Românii aşteaptă şi acum la coadă la Ambasada României din Paris pentru a vota. Ei scandează "Nu plecăm până nu votăm" şi huiduie.

 

 

UPDATE 15:52: Un bărbat în vârstă a leşinat în timp ce stătea la coadă să voteze. Un echipaj al serviciilor franceze de urgenţă a sosit la locul incidentului. Bărbatul a primit primul ajutor.

Sursă: YouTube

UPDATE 15:25: Elena Udrea, fost candidat la alegerile prezidenţiale din partea PMP, s-a fotografiat la Paris alături de câţiva dintre românii care aşteaptă la "cozile ruşinii". Imaginile au fost postate apoi pe profilul său de pe reţeaua de socializare Facebook.

"La coada la vot la Paris... Mii de români aşteaptă să voteze şi, probabil nu vom apuca să votăm toţi. Este obligatoriu să se prelungească programul de votare!", a scris Udrea pe Facebook.

FOTO: Facebook

UPDATE 15:15: Circa 3.200 de persoane au votat până acum la cele două secţii din Paris, de la Ambasada României şi de ICR. Unii dintre cei care au reuşit deja să voteze au rămas în apropierea secţiilor, în frig şi în ploaie, pentru a scanda. Alţii au renunţat să mai stea la cozi şi au plecat.

UPDATE 15:00: Bărbatul din imagini este din Baia Mare. Lucrează singur de cinci ani în Franţa, în timp ce familia sa este în România. S-a dus la vot în Paris şi este unul dintre mulţii nemulţumiţi care stau la coadă de ore în şir în faţa secţiilor de votate. El are şi un mesaj pentru cei care au organizat alegerile.

"Le mulţumim frumos pentru a doua escrocherie pregătită. Un furt. Dreptul nostru constituţional ne este interzis", spune el.

 

 

UPDATE 13:27: Cozi interminabile la Paris. Câţiva dintre cei care aşteaptă încă de la ora 08:30 să voteze transmit un mesaj pentru românii din ţară. "Să iasă la vot. După aceea o să plângă că a ieşit cine a ieşit, dar ei nu au făcut nimic să schimbe asta", spune o româncă.

Chiar dacă nu vor ajunge să voteze, ei vor să arate că "vor ceva pentru România". "Noi mari şanse aici nu avem", recunoaşte o altă femeie aşezată la coadă pentru a vota.

 

 
 
 
La Ambasada României, în jurul orei 10:30 stăteau la coadă circa 1.500 - 2.000 de români. Unii dintre aceştia huiduiau şi scandau "Hoţii, hoţii" şi "Vrem să votăm".
 

 

 

UPDATE 12:40: Românii aflaţi de câteva ore la coadă în Paris pentru a-şi exercita dreptul la vot la cele două secţii scandează "Vrem să votăm!", "Jos Ponta", "Jos comuniştii". Unii dintre alegători cer prezenţa ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu.

Meleşcanu se află la Ambasada din Paris şi nu a ieşit până acum să discute cu oamenii, scrie Mediafax. "O să mă întâlnesc şi cu oamenii. După cum am văzut, e o coadă mare. Vreau să mă întâlnesc şi cu oamenii, în special cu observatorii, care cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă oamenii", a declarat el.

FOTO: Facebook/Cristina Ana Chis

Mai mult, el le-a transmis românilor din Paris să se îndrepte către secţia din Nancy, aflată la peste 350 km de Paris, "unde coada nu este mare, iar oraşul este superb".

Numărul celor care aşteaptă la coadă la cele două secţii din Paris este estimat la 5.000 de persoane, de RFI.

UPDATE 12:08: Poliţiştii francezi au chemat, în zona unei secţii de votare din Paris, forţe de intervenţie din cauza situaţiei foarte tensionate. Voluntarii încearcă să îi facă pe oamenii care stau la coadă şi de patru ore să îşi păstreze calmul.

FOTO: Facebook

 

 

VOT FRANŢA ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. UPDATE 11:35: Românii cântă imnul în timp ce aşteaptă să intre în secţiile de votare din Paris. Cozile se întind pe trei străzi la secţia de votare de la Consulatul din Paris. În apropierea secţiei se află numeroşi poliţişti şi jandarmi. Gândul vă prezintă în timp real rezultatele de la ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.

 

 

UPDATE 11.22: Românii care stau la coadă în faţa unei secţii de votare din Paris huiduiesc şi strigă "Jos Ponta".

Circa 3.500 de persoane se află la coadă la Paris, potrivit estimărilor lui Mihai Firănescu, observator independent.

Sursă: Facebook/Claudia Moga

"Votează cam trei persoane pe minut, pe secţie", susţine Firănescu. "În ritmul acesta estimez că nu vor vota mai mult de 600 de persoane în plus faţă de data trecută", adaugă el.

VOT FRANŢA ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. UPDATE 11.00: Mii de români merg, duminică, la vot în Franţa pentru a-şi alege preşedintele dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Cotroceni, Klaus Iohannis şi Victor Ponta. Doar la una dintre cele două secţii de votare din Paris, coada de persoane care aşteaptă să voteze a depăşit un kilometru.

FOTO: Facebook

Românii din Franţa pot vota în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale la nouă secţii de votare aflate în Paris, Brest, Bordeaux, Lyon, Marsilia, Toulouse, Strasbourg şi Nancy.

FOTO: Facebook

VOT FRANŢA ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. UPDATE 09:00: Sute de români se aflau la cele două secţii de votare din Paris încă de la deschiderea acestora. Alexandru Urdaş, coordonator al Ligii Studenţilor din Franţa, aflat la Paris, a spus că în faţa secţiilor de votare s-au format cozi, la una dintre acestea aflându-se aproximativ 800 de oameni, iar la cealaltă peste 1.000 de persoane.

FOTO: Facebook

El a mai adăugat că, faţă de primul tur al alegerilor prezidenţiale, cozile sunt mai mari.

DESCĂRCAŢI FORMULARUL DECLARAŢIEI PE PROPRIA RĂSPUNDERE AICI

VOT FRANŢA ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Lista secţiilor de votare din Franţa:

1. PARIS 1 rue de l’Exposition 3, 75007 Paris

2. PARIS 2 rue Saint Dominique 123, 75007 Paris

3. BREST rue de l’Harteloire 1, 29200 Brest

4. BORDEAUX rue Gouffrand 23 bis, 33000 Bordeaux

CLICK pentru a mări

5. LYON rue de Bonnel 29, 69003 Lyon - acces direct 1 rue Le Royer, 69003 Lyon

6. MARSILIA boulevard Michelet 157, 13009 Marseille

7. TOULOUSE Place Jean Diebold 20, 31300, Toulose

8. STRASBOURG rue Trubner 25, 67000 Strasbourg

9. NANCY rue Promenade Emilie du Châtelet 10, 54000 Nan

Vezi aici tot ce trebuie să ştii despre votul din diaspora

VOT FRANŢA ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  În primul tur de la ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 s-au prezentat la vot în Franţa 7.730 de români. Din totalul voturilor exprimate, 53 au fost declarate nule.

La primul tur, au fost trimise la secţiile de votare din Franţa 26.406 de buletine de vot, dintre care 18.676 nu au fost întrebuinţate şi au fost anulate.

În primul tur de la ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, Klaus Iohannis, candidatul ACL, a obţinut cele mai multe voturi din partea românilor aflaţi în Franţa, respectiv 3.993 de voturi. Monica Macovei a obţinut al doilea cel mai mare număr de voturi, respectiv 1.641 de voturi. Aceasta a fost urmată de Victor Ponta cu 629 de voturi.

VOT FRANŢA ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Lista candidaţilor şi numărul de voturi obţinute din Franţa

Kelemen Hunor - 36 voturi

Klaus Iohannis - 3.993 voturi

Dan Diaconescu - 143 voturi

Victor Ponta - 629 voturi

William Brânză - 34 voturi

Elena Udrea - 533 voturi

Mircea Amariţei - 5 voturi

Teodor Meleşcanu - 68 voturi

Gheorghe Funar - 39 voturi

Zsolt Szilagyi - 15 voturi

Monica Macovei - 1.641 voturi

Constantin Rotaru - 9 voturi

Călin Popescu Tăriceanu - 294 voturi

Corneliu Vadim Tudor - 238 voturi

Gândul vă prezintă duminică, 16 noiembrie, în timp real rezultatele din al doilea tur de la ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.

Citește și: