Petriana Condrut
Departamentul Social - Mediafax
1443 vizualizări 21 feb 2019

Inrformarea meteo intră în vigoare vineri, la ora 14:00, şi este valabilă până sâmbătă, 23 februarie, ora 16:00. Vor avea loc ninsori şi strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului şi răcire accentuată.

În intervalul menţionat se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi mixte în Transilvania şi mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpaţii Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare.

NINSORI, VISCOL la munte şi VÂNT în rafale de până la 100 kmoră

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45...55 km/h. Local se va forma gheţuş.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea şi dimineaţa, mai ales în regiunile nordice şi centrale, mai transmite ANM. Notă: vremea se va menţine rece până luni (25 februarie).

ANM a emis şi un cod galben de vânt puternic în interval de valabilitate: 22 februarie, ora 16:00 - 23 februarie, ora 16:00, în Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, viscol la munte.

În Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 55...65 km/h şi izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90...100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Cum va fi vremea în Capitală

Vremea se va răci în Capitală în următoarele două zile, viteza vântului la rafală ajunngând până la 65 km/h. Potrivit prognozei speciale publicată de ANM, va ploua, dar spre seară şi noaptea, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare şi vor fi condiţii de gheţuş. Stratul de zăpadă nu va fi consistent.

Temperatura maximă va fi de 4...5 grade, iar cea minimă de -7...-6 grade, posibil mai scăzută în zona preorăşenească.

În prima zi din weekend, vremea va fi deosebit de rece, iar vântul va mai avea temporar intensificări în prima parte a zilei, astfel că senzaţia de rece va fi amplificată. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul intervalului. Temperatura maximă va fi de -2...-1 grad.

ANM anunţă că vremea se răceşte şi vor fi ninsori, viscol, dar şi vânt puternic. 

Foto: Hepta

 

Citește și: