161 vizualizări 26 ian 2012

În 364 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 19 judeţe nu se susţin cursuri din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Cea mai gravă situaţie se înregistrează în Călăraşi, unde sunt închise toate cele 105 şcoli.  În judeţul Gorj cursurile au fost suspendate în 55 de unităţi, în Dolj - 35, în Buzău - 28, în Prahova - 23, în Ilfov şi Ialomiţa - câte 21, în Constanţa - 17, în Argeş - 16, în Dâmboviţa - 14, în Bistriţa Năsăud - nouă, în Galaţi şi Vrancea - câte cinci, în Brăila - patru, în Harghita - două, în Mehedinţi, Vâlcea, Vaslui şi Covasna - câte o unitate.

Potrivit reglementărilor din domeniul educaţiei, în cazuri deosebite (calamităţi naturale, temperaturi extreme etc.), inspectoratele şcolare judeţene iau deciziile care se impun privind funcţionarea unităţilor de învăţământ, în conformitate cu situaţiile raportate de către şcoli. Cursurile neefectuate vor fi recuperate conform unui grafic stabilit de către conducerile şcolilor.

Codul portocaliu va fi prelungit joi şi după ora 18.00, deoarece condiţiile meteorologice vor continua să fie dificile, a anunţat premierul Emil Boc.

Citește și: