193 vizualizări 1 feb 2011

Microsoft a lansat o avertizare "critică" privind o breşă de securitate în sistemul de operare Windows, care afectează 900 de milioane de utilizatorii ai web browserului Internet Explorer.

Potrivit companiei, problema este atât de serioasă încât toţi utilizatorii browserului Internet Explorer riscă să le fie furate datele persoanale de către hackeri. Totodată, aceştia ar putea prelua controlul computerelor utilizatorilor, informează Daily Mail.

Alte browsere precum Mozilla Firefox, Google Chrome sau Apple Safari nu sunt afectate de problema sistemului de operare Windows pentru că ele nu utilizează fişiere MHTML. Pare să fie afectat doar modul în care Internet Explorer utilizează anumite pagini web.

PATCH-UL POATE FI DESCĂRCAT DE AICI

Microsoft a anunţat că problemă este la Windows, însă există posibilitatea să fi spus acest lucru pentru a nu-şi îndepărta utilizatorii de Internet Explorer.

Sunt afectate versiunile de Windows XP (SP3), Vista, 7, Server 2003 şi Server 2008 (R2).

Microsoft nu a înlăturat ameninţarea din sistem, însă a lansat un patch pentru a o bloca. Toţi utilizatorii de Windows, în special cei care folosesc Internet Explorer, sunt sfătuiţi să descarce şi să instaleze patch-ul, până când echipa de securitate a companiei va găsi o cale de rezolvare a problemei.

Nu sunt cunoscute până acum cazuri de hackeri care au profitat de această vulnerabilitate.

Citește și: