YOUTUBE.RO, versiunea de YOUTUBE în limba română, va fi lansat joi, gazda evenimentului fiind Dan Bulucea, director pentru România al Google, compania care deţine YOUTUBE.

Proiectul YOUTUBE a fost pus la punct, în 2005, de către trei angajaţi ai companiei PayPal iar brandul YouTube a fost înregistrat pe data de 14 februarie 2005. În prezent, peste 70% dintre utilizatorii actuali ai programului sunt înregistraţi în SUA.

Potrivit unui studiu recent, YOUTUBE a devenit una dintre principalele surse de informaţii în ceea ce priveşte actualitatea în lume. Centrul de cercetare Pew menţionează că înregistrările cu subiecte din actualitate au fost cele mai căutate pe YOUTUBE cinci luni din 15, în anii 2011-2012. 

Google a achiziţionat YOUTUBE în 2006, pentru 1,65 de miliarde de dolari. Grupul nu a anunţat, până în acest moment, profiturile provenite de la acest site, în pofida popularităţii sale imense. În noiembrie 2010, pe YOUTUBE se încărcau 35 de ore de video/minut, ceea ce corespunde cu 50.400 ore/zi.

La ora actuală, site-ul YOUTUBE are staţii locale în 23 de ţări, fiind tradus în 24 de limbi. 

Youtube.ro - Acesta este noul Youtube România

Citește și: