Cosmin Pirv
403 vizualizări 1 mai 2019

În zona montană Rânca a început să ningă în noaptea de marţi spre miercuri, fiind nevoie de intervenţia angajaţilor Secţiei Drumuri Naţionale (SND) Târgu-Jiu pentru îndepărtarea zăpezii depuse pe carosabil.

Potrivit directorului SDN Târgu-Jiu, Ion Tudor, drumarii au intervenit, miercuri dimineaţa, cu utilaje cu lamă şi au împrăştiat material antiderapant.

„Este lapoviţă şi ninsoare, suntem nevoiţi să acţionăm pentru că sunt turişti în Rânca şi vrem să fie drumul mereu negru. Este vorba de zona releu şi spre staţiune. Nu se pune problema pe Transalpina, unde zăpada este foarte mare. Avem două încărcătoare de mare capacitate, avem două utilaje cu lamă, material antiderapant şi răspânditor şi mai avem la Târgu-Jiu pregătite trei, dar pe o porţiune de câţiva kilometri nu e nevoie de aceste utilaje. Avem freze, dar nu se pune problema de freze acum. Sunt temperaturi scăzute, sub 0 grade, şi nu lăsăm să îngheţe, mai bine acţionăm şi cu material antiderapant”, a declarant, corespondentului MEDIAFAX, Ion Tudor.

El le recomandă şoferilor care ajung în zonă să aibă montate anvelope de iarnă.

„A bătut şi vântul azi-noapte. Noul strat de zăpadă este de 2-3 centimetri, în decor e mai mare, pe drum a fost în permanenţă 1-2 centimetri zăpadă tocată, pentru că nu am lăsat, am acţionat. Recomandăm conducătorilor auto să nu se deplaseze în zonă fără anvelope de iarnă”, a mai spus directorul SDN Târgu-Jiu.

Pe DN 67C – Transalpina, zăpada are, în unele zone de pe marginea drumului, chiar şi patru metri.

 

Citește și: