Andrei Luca POPESCU
7513 vizualizări 10 mai 2012

Linia tramvaiului 41 a fost construită în 1982, însă a devenit prima linie de „metrou uşor” din România pe 21 octombrie 2002, fiind inaugurată sub această titulatură de primarul general al Capitalei de la acea vreme, Traian Băsescu. Tramvaiul 41 leagă cartierul Ghencea de Casa Presei Libere, trecând peste Podul Grant şi prin cartierele Crângaşi şi Drumul Taberei. De-a lungul timpului, acest traseu a avut parte de mai multe accidente sau evenimente spectaculoase.

Linia de tramvai de pe acest traseu este cea mai modernă din Capitală, însă este şi expusă accidentelor, în ciuda măsurilor de protecţie, pentru că tramvaiele 41 circulă cu viteză mai mare decât cele de pe alte linii. Potrivit datelor tehnice, de la lansare, linia 41 are o lungime de 10,8 kilometri şi 15 staţii pe fiecare sens de circulaţie. Viteza medie de rulare a fost anunţată ca fiind de 22 km/oră, faţă de 14 km/oră, viteza medie a unui tramvai obişnuit. Tramvaiele 41 pot atinge însă viteze de 60 de kilometri la oră.

Superstiţioşii ar putea spune că linia lui 41 a debutat cu stângul, în acea zi de 21 octombrie 2002. La doar câteva ore de la inaugurarea oficială, o garnitură 41 a accidentat un copil pe Podul Grant, după ce acesta traversase prin loc nepermis linia, de mână cu mama sa.

Patru zile mai târziu, pe 25 octombrie, două accidente au avut loc în aceeaşi zi. Doi şoferi au fost grav răniţi, după ce au făcut aceeaşi greşeală la câteva ore distanţă: au virat brusc la stânga peste linia de tramvai, fără să se asigure, iar garniturile 41 i-au acroşat.

Linia lui 41 nu a fost lipsită de incidente ieşite din comun.

Cel mai recent incident prin care tramvaiul 41 a intrat în atenţia publică a fost cazul lui Cătălin Nistor, pe care presa l-a poreclit “Înţepătorul din 41”. Pe 5 ianuarie 2012, bărbatul a înţepat mai multe femei care circulau cu acest tramvai, folosind ace sau agrafe de birou, pentru că aşa considera că le atrăgea atenţia. Bărbatul, căsătorit şi cu un loc de muncă stabil, a fost arestat preventiv, după ce una dintre femei a depus plângere la poliţie, cu o săptămână mai târziu, şi a lansat pe internet poza agresorului, făcută de prietenul ei cu telefonul mobil.

Pe 12 iulie 2006, un incident mai puţin obişnuit a avut loc pe linia lui 41, la intersecţia străzilor Braşov cu Timişoara. Un tânăr care a încercat să se sinucidă a rămas blocat în interiorul unui stâlp de susţinere a reţelei electrice. Pompierii au reuşit să-l scoată din tubul de beton doar după ce au turnat pe el o sticlă cu ulei alimentar, pe care au cumpărat-o din apropiere.

Pe 7 martie 2008, nu a murit nimeni pe linia lui 41, însă un şofer a cedat nervos. Exasperat din cauza aglomeraţiei de pe Podul Grant, el s-a urcat cu o maşină de teren Hyundai Santa Fe pe linia de tramvai (ridicată, de tipul celei de tren), însă a rămas blocat între şine. Bărbatul le-a declarat poliţiştilor că se grăbea cu soţia sa la spital.

Seria accidentelor mortale de pe linia lui 41 nu a fost una scurtă.

Pe 17 iunie 2003, un tânăr şi-a pierdut viaţa, după ce a fost lovit de un tramvai 41, pe strada Turda. Tânărul a vrut să traverseze, dar a văzut tramvaiul venind şi s-a răzgândit. El s-a oprit însă în interiorul grilajului de siguranţă, rezemându-se de acesta. În momentul în care tramvaiul a ajuns în dreptul lui, din cauza curenţilor de aer, grilajul a început să se balanseze, iar tânărul a fost accidentat mortal.

Pe 27 iulie 2003, o pensionară de 69 de ani a fost lovită mortal de tramvaiul rapid 41, informează Poliţia Capitalei, în dreptul Pieţei Crângaşi, după ce a traversat pe roşu.

Pe 16 martie 2007, un bărbat de 60 de ani a fost grav rănit după ce a fost acroşat de tramvaiul 41, de pe refugiul din staţie, în zona Pieţei Drumul Taberei.

Pe 20 martie 2008, un tânăr de 30 de ani a murit lovit de un tramvai 41, la ieşirea din pasajul Lujerului, după ce a traversat prin loc nepermis. El se dăduse jos din alt tramvai şi s-a grăbit să traverseze.

Garniturile tramvaiului 41 au deraiat de mai multe ori, iar într-un caz o maşină s-a răsturnat pe această linie.

Pe 3 ianuarie 2008, din cauza condiţiilor de iarnă, un tramvai 41 a deraiat, o roată a garniturii sărind de pe şină, în apropierea Pieţei Moghioroş.

Pe 6 noiembrie 2008, un vagon de tramvai care circula pe linia 41 a sărit de pe şină, la intersecţia dintre străzile Turda cu Ion Mihalache.

Pe 18 ianuarie 2011, o maşină s-a răsturnat cu roţile în sus pe linia lui 41, însă nimeni nu a fost rănit. Accidentul s-a petrecut în jurul prânzului, lângă stadionul Ghencea.

Pe 24 ianuarie 2011, un vagon al tramvaiului 41 a deraiat în zona Pieţei Presei Libere. Cu aproximativ o oră înainte, un cetăţean trăsese semnalul de alarmă în acelaşi vagon, lucru care a provocat blocarea sistemului de frânare al tramvaiului. În consecinţă, se crease o coadă imensă de tramvaie 41 în spatele garniturii blocate.

Datele tehnice ale tramvaiului 41

Tramvaiul 41 se opreşte în 15 staţii, capetele de linie fiind în Ghencea şi în Piaţa Presei Libere. Tramvaiul opreşte pe strada Braşov, la Tricodava, în Drumul taberei, pe bulevardul Timişoara, pe bulevardul Uverturii, pe strada Orşova, pe podul Ciurel, la Piaţa Crângaşi, la pasajul Grant, pe strada Turda, pe bulevardul Ion Mihalache, la mănăstirea Caşin, în Agronomie şi la Piaţa Presei Libere.

În timpul săptămânii, tramvaiul 41 funcţionează de la ora 4.55 la ora 23.30, iar în weekend de la ora 5.00 la ora 23.00.
Parcul de tramvaie al RATB cuprinde 507 garnituri, care circulă pe 241 de kilometri de linie dublă. Un tramvai bucureştean realizează zilnic în medie 207 kilometri, în jur de 900.000 de persoane circulând zilnic cu tramvaiul, conform RATB.

Pe linia lui 41, la data inaugurării, circulau 27 de garnituri de tramvai, de tip V3A modernizat.

Citește și: