218 vizualizări 11 mar 2019

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis 35 avertizări pentru fenomene meteo periculoase, care anunţau precipitaţii şi intensificări ale vântului ce local depăşesc la rafală viteza de 50 - 70 km/h, iar la munte până la 120 km/h.

În urma precipitaţiilor şi vântului puternic, au fost semnalate efecte negative în judeţele Bistriţa-Năsăud, Braşov, Constanţa, Covasna, Cluj, Galaţi, Ilfov, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Prahova, Suceava, Vrancea şi în municipiul Bucureşti.

Astfel, echipajele de pompieri împreună cu autorităţile publice locale au acţionat pentru degajarea a 21 copaci doborâţi, 6 cabluri electrice şi 10 elemente de construcţie desprinse, fiind avariate un autoturism şi 4 acoperişuri de imobile. Totodată, a fost evacuată apa din 5 beciuri inundate.

Circulaţia rutieră şi feroviară a fost afectată temporar din cauza copacilor căzuţi pe un tronson de cale ferată (Bicsadu Oltului - Băile Tuşnad), pe cinci drumuri naţionale (DN 73, DN 11, DN17A, DN 1 şi DN 2) şi trei drumuri judeţene (DJ 103B, DJ 172D şi DJ 177A).

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, luni la ora 7.00 erau nealimentaţi 1.827 consumatori din 5 judeţe (Bacău, Covasna, Harghitam, Vrancea şi Suceava). Pentru remediere se acţionează în teren cu mai multe echipe tehnice ale distribuitorilor de energie.

Luni dimineaţă erau în derulare intervenţii pentru evacuarea apei din beciuri în judeţul Bistriţa-Năsăud şi pentru repunerea sub tensiune a areţelei electrice pe tronsonul CFR Bicsadu Oltului - Băile Tuşnad din judeţul Harghita.

Citește și: