Raluca Lazaroi
666 vizualizări 24 apr 2019

Zeci de bistriţeni cu dizabilităţi de vedere au fost verificaţi de autorităţi, în urma unei anchete declanşate de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bistriţa-Năsăud, rezultatele fiind făcute publice, miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural.

În total, în cadrul anchetei au fost verificaţi peste 3.800 de beneficiari de indemnizaţii, iar autorităţile au descoperit 73 de bistriţeni cu dizabilităţi de vedere care aveau permise de conducere. 16 dintre aceştia şi-au obţinut permisele după încadrarea în grad de handicap.

„Am avut 3.848 de beneficiari pe care i-am supus verificărilor, mai întâi la nivel de MAI, apoi individual, i-am căutat de mână, până am ajuns la 73 de suspiciuni. Ne referim numai la persoanele încadrate în grad de handicap vizual. Dintre cele 73 de persoane, 57 erau încadraţi în grad de handicap după obţinerea permisului şi 16 îşi obţinuseră permisul de conducere după încadrarea în grad de handicap”, a declarat Ani Bob, directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bistriţa-Năsăud.

Autorităţile au cerut o reevaluare a acestor cazuri de către comisia de specialitate.

„După reevaluare, în 13 cazuri din cele 57 le-au încetat drepturile băneşti, în 42 de situaţii li s-a retras permisul şi în celelalte două situaţii a fost vorba de un deces şi o persoană mutată în alt judeţ. Cât priveşte situaţia celor 16 persoane care au obţinut permisele de conducere după încadrarea în grad de handicap, 11 au rămas fără drepturi, pentru patru s-a retras permisul de conducere şi o altă persoană a fost reîncadrată într-un alt tip de handicap”, a mai spus Ani Bob, în şedinţa Colegiului Prefectural Bistriţa-Năsăud.

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bistriţa-Năsăud a precizat că la fiecare dosar de încadrare în grad de handicap există evaluări de la trei medici şi că până acum nu au fost suspiciuni asupra doctorilor care au emis aceste acte medicale, motiv pentru care nu s-a declanşat nicio cercetare împotriva acestora.

Citește și: