Cătălin Legănel
2471 vizualizări 4 feb 2016

Potrivit unui comunicat al OPC Constanţa de joi, în urma unei sesizări telefonice, prin care o persoană a reclamat că după ce a consumat produse din peşte la o cherhana din Năvodari a acuzat simptome similare unei posibile toxiinfecţii alimentare, a fost demarată o verificare la unitatea de alimentaţie publică.

În urma controlului, în spaţiul de depozitare au fost găsite 74 kg de peşte pentru care nu s-au respectat condiţiile de depozitare. Peştele, deşi trebuia păstrat în stare de refrigerare, era congelat, şi nici nu era însoţit de elemente de identificare.

În acelaşi spaţiu de depozitare s-a găsit şi o cantitate de 4 kg de preparate culinare pregătite în zilele anterioare, având termenul de valabilitate depăşit cu 24 ore.

Întreaga cantitate de peşte şi preparate culinare a fost retrasă definitiv din circuitul consumului uman, iar cherhanaua a fost sancţionată contravenţional cu 20.000 de lei. Totodată, ca măsură complementară, s-a dispus şi oprirea temporară a prestării de servicii în unitatea de alimentaţie publică până la remedierea deficienţelor.

Citește și: