170 vizualizări 28 sep 2017

Copiii care cresc în organizaţia SOS Satele Copiilor România au pregătit, alături de mamele sociale, dulceaţă şi murături pentru iarnă. În satul SOS Bucureşti au fost prezenţi şi reprezentanţii Dr. Oetker România, oferind ajutor mamelor şi copiilor în realizarea pregătirilor de toamnă. În total, s-au preparat peste 600 de borcane de dulceaţă şi peste 450 de borcane de murături.

Dr. Oetker încurajează prepararea murăturilor şi a dulceţurilor în sânul familiei, alături de cei dragi. Prepararea conservelor este atât un moment bun pentru cei mici de a deprinde abilităţi de viaţă, cât şi de a petrece timp alături de cei dragi. Şi în familia SOS, ca în orice familie, copiii şi mamele sociale s-au strâns împreună pentru a pregăti dulceaţă şi murături din zeci de kilograme de piersici, prune, castraveţi, morcovi, conopidă şi ardei. Au avut ajutoare de nădejde, cele mai bune soluţii de conservare: Gelfix şi Pikant fix de la Dr. Oetker.

Chiar dacă poate nu au fost la prima activitate de acest gen, copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani, au fost foarte încântaţi de experienţa preparării conservelor pentru iarnă. S-au implicat cu atenţie şi dedicare în toate etapele, ghidaţi de echipa Dr. Oetker şi mamele sociale: au cântărit şi au tăiat fructe şi legume, le-au preparat la foc, au turnat şi amestecat ingredientele, au pus multe întrebări şi au fost foarte încântaţi de rezultat – primele lor borcane de dulceaţă şi murături.

“Mi-am propus să învăţ să fac murături şi m-am implicat în toate etapele de preparare. Am mai fost la acţiunile Dr. Oetker de două ori, dar acum, că sunt mare, e prima dată când fac singură murături.”, a declarat Alina (13 ani). Lorena, în vârstă de 8 ani, şi-a manifestat bucuria şi a relatat o experienţă amuzantă: „Când am ajutat la prepararea dulceţii de pere, am muşcat dintr-o pară şi mi-a rămas dintele în ea. Apoi l-am aruncat pe casă şi mi-am pus o dorinţă, dar nu pot să o spun pentru că nu se va mai îndeplini. A fost foarte amuzant!”. La final, micuţii şi-au declarat nerăbdarea de a gusta din bunătăţile ce tocmai fuseseră conservate în borcane mici şi mari.
    
Organizaţia SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Kinderdorf International, una dintre cele mai mari organizaţii non-profit din lume. Încă de la înfiinţarea sa, în anul 1949, de către medicul Hermann Gmeiner, aceasta acţionează în 134 de ţări şi oferă 1800 de programe şi servicii unui număr de peste un million de beneficiari. În ţara noastră, SOS Satele Copiilor România ocroteşte şi sprijină astăzi, la aproape 27 de ani de la înfiinţare, mai mult de 1000 de copii care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.

Cu o tradiţie de peste 120 de ani pe plan internaţional, compania germană Dr. Oetker are ca pilon principal viziunea unei societăţi construite în jurul principiilor tradiţionale ale familiei. În România, încă din anul 1998, Dr. Oetker a promovat valorile fundamentale ale societăţii prin produse de calitate superioară şi parteneriate care să exprime bucuria de a fi acasă şi de a oferi celor dragi tot ce este mai bun. Prin programe care urmăresc să ofere o viaţă normală, fără griji, Dr. Oetker are în atenţie sprijinirea proiectelor SOS Satele Copiilor România şi a celor aproximativ 1000 de beneficiari direcţi, cărora doreşte să le ofere bucuria unei familii normale, unită în jurul bunătăţilor de pe masă de marile sărbători din timpul anului şi nu numai.
 

Citește și: