82 vizualizări 21 iul 2010

Primarul Neculai Onţanu a somat S.C. Arena Invest S.R.L. să-şi desfiinţeze voluntar, în regim de urgenţă, toate construcţiile existente în zona Arena din strada Barbu Văcărescu nr. 164 D. Edilul susţine că societatea Arena nu are nici autorizaţie de construire şi nici avize şi acorduri necesare funcţionări. În Floreasca, pe Barbu Văcărescu, SC Arena Invest SRL deţine 3 hectare de teren unde organizează concerte în aer liber. Aici au cântat George Dalaras ( pe 2 mai), Goran Bregovic ( pe 20 mai), Aerosmith ( pe 18 iunie) şi Cramberries (pe 20 iulie) iar pe 2 octombrie, ar urma să cânte Ozzy Osbourne.

Primarul Onţanu spune că a luat decizia desfiinţării construcţiilor ridicate de societatea Arena în urma nenumăratelor reclamaţii venite din partea locuitorilor din zonă. Aceştia s-au plâns Primăriei sectorului 2 că deşi spaţiile verzi au fost refăcute şi înfrumuseţate ele au fost distruse iar holurile de bloc au fost transformate în closete publice. Zgomotul, mai ales în timpul orelor de odihnă (după ora 22) şi aglomerarea de maşini şi pietonii în zona străzii Barbu Văcărescu au fost alte motive invocate de locuitorii din zonă. În urma plângerilor primite de la cetăţeni , primarul Onţanu le-a cerut reprezentanţilor SC Arena Invest SRL să sisteze orice activitate pe terenul din cartierul Floreasca.

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu susţine că societatea Arena Invest SRL a fost deja amendată iar pentru a trece la desfiinţarea construcţiilor neutorizate se va aştepta decizia instanţelor judecătoreşti. Reprezentanţii SC Arena Invest SRL nu au putut fi contactaţi însă, în urmă cu ceva timp, aceştia au anunţat că terenul de 3 hectare din Barbu Văcărescu le aparţine iar investiţia a fost de un milion de euro.

Citește și: