Subiecte Evaluare Naţională 2015 matematică. Gândul a publicat subiectele  la matematică date la examenul de evaluare naţională din acest an. De asemenea,  gândul a publicat şi  baremul de corectare. La proba de matematică, elevii au primit trei exerciţii, dintre care ultimul de geometrie. Elevii au intrat în sălile de examen până la ora 8:30, iar la ora 9 au primit subiecte de examen.

Subiecte Evaluare Naţională 2015 matematică UPDATE. Găsiţi, mai jos, rezolvarea la subiectele date astăzi la matematică. Subiectele au fost rezolvate, pentru Gândul.info şi Mediafax.ro, de profesorul de matematică Ovidiu Horobeţ de la Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Capitală.

Descarcă pagina 1

Descarcă pagina 2

Capacitate 2015. Subiectele date astăzi la matematică (clic pentru dimensiunea completă):


Subiecte Evaluare Naţională 2015 matematică. Metodologia

Examenul a durat 2 ore. Potrivit metodologiei de examen, elevii se aşază câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Fiecare elev primeşte o coală de hârtie tipizată, pe care trebuie să  scrie  numele şi prenumele. Fiecare elev va primi, în timpul examenului, atâtea coli tipizate şi ciorne marcate cu ştampila şcolii câte le sunt necesare. Elevii sunt supravegheaţi de câte 2 asistenţi în fiecare sală de examen. Aceştia sunt profesori care predau altă materie decât cea la care sunt examinaţi absolvenţi de gimnaziu.

Metodologia prevede că un asistent stă în faţa clasei, iar celălalt în spatele clasei. Ei sunt responsabili cu asigurarea ordinii şi a liniştii în sală, iar dacă observă incalcari ale regulilor trebuie să-l sesizeze pe preşedintele comisiei de examen. Din momentul în care subiectele sunt distribuite, niciun elev nu mai poate să intre în sala de examen şi niciun elev nu poate părăsi sală, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia. Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională în această sesiune.

Candidaţii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 pe lucrarea scrisă respectivă.

Subiecte Evaluare Naţională 2015 matematică. Afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor

Rezultatele la Evaluare Naţională 2015 vor fi afişate în 26 iunie, până la ora 16:00, iar în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, vor fi depuse contestaţiile. În perioada 27-29 iunie vor fi rezolvate contestaţiile depuse de candidaţi, iar în 30 iunie vor fi afişate rezultatele finale.

La examenele de la Evaluarea Naţională din iunie 2014, 71,12% la sută dintre participanţi au obţinut medii peste 5, faţă de 75,91% în 2013. Dintre cei 165.188 de candidaţi înscrişi atunci, la Evaluarea Naţională au participat 159.953 (96,8%).

Evaluare Naţională 2015. Calendar

13 iunie - încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

15-17 iunie - înscrierea la Evaluarea Naţională

22 iunie - limba şi literatura română - probă scrisă

23 iunie  - limba şi literatura maternă - probă scrisă

24 iunie - matematica - probă scris

26 iunie - afişarea rezultatelor (până la ora 16)

26 iunie - depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)

27 iunie-29 iunie - rezolvarea contestaţiilor

30 iunie - afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Subiecte Evaluare Naţională 2015 matematică. Gândul publică toate informaţiile despre calendar, subiecte, barem şi rezultate Evaluare Naţională 2015.

Citește și: