Madalina Cerban - Mediafax
22350 vizualizări 7 nov 2015

"Dragii mei, Alex nu mai este. Acum pentru el nu mai putem decât să plângem. Mulţumesc pentru tot sprijinul, le ţinem pumnii celor care încă luptă, la fel şi familiilor şi prietenilor lor", a scris Cabral, sâmbătă după-amiază, pe contul său de Facebook.

De asemenea, Cabral a anunţat pe blogul său că a oprit strângere de fonduri pentru prietenul său. "Vă mulţumim frumos pentru tot. Am oprit strângerea de fonduri. Alex nu mai este. 39", a scris Cabral, făcând referire la faptul că în urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, şi-au pierdut viaţa 39 de persoane, dintre care şapte - între care şi Alex Chelba - au decedat sâmbătă, cinci în spitale din Capitală şi două în Olanda, unde au fost transferate.

Pe 4 noiembrie, Cabral a scris un text emoţionant despre Alex Chelba, care, la momentul respectiv, se lupta să supravieţuiască.

"E solid prietenul meu. Şi destul de înalt. Şi râdem mult. Cu toate că nu ştie de glumă, râdem mult. Alex Chelba îl cheamă. Şi e un capsoman şi-un fixist. Are 33 de ani şi e un băiat serios. Uneori chiar enervant de serios. Munceşte de rupe. Aleargă cu aparatul ăla al lui, cară multe kile de obiective, fuge dintr-un loc într-altul... ba fotografie, ba video. Nu ştie să zică nu. Cu toate că nu-i tace gura aia bogată... nu ştie să refuze. Sare să ajute, să sprijine, să rezolve. E un băiat extraordinar. Şi plâng ca un idiot pentru că nu-mi aduc aminte să-i fi spus vreodată cât de mişto cred că este", a scris Cabral pe blogul său.

Acesta a precizat că Alex Chelba a fost prezent la concertul susţinut, pe 30 octombrie, în clubul Colectiv, de trupa Goodbye to Gravity şi filma atunci când s-a declanşat incendiul.

"Când s-a declanşat iadul, el filma, fix în partea cealaltă faţă de ieşirea blestematului club. Când s-a pornit totul, a încercat să iasă. N-a reuşit. A căzut la câţiva metri de ieşire, năucit de fumul toxic, simţind cum arde carnea pe el. Au început să-l calce oamenii în picioare. A reuşit să se mai târască unul sau doi metri... cineva din intrare l-a tras afară. Poate Despot, poate Rugină, poate Claudiu, poate un altul dintre cei care s-au dovedit a fi eroi în noaptea aia groaznică. L-au tras afară şi pe el şi pe aparatul lui, pe care instinctiv i se încleştaseră mâinile. Aparatul lui, cumpărat din multe, foarte multe ore de muncă. Aparatul lui, pentru care mai trebuie să muncească. Aparatul lui nou-nouţ şi care acum e o epavă", a povestit Cabral.

Acesta a mai spus că Alex Chelba a ajuns la spital pe picioarele sale şi a povestit ce s-a întâmplat cu amănunte. "Am ajuns să-l văd la câteva ore după, de la aeroport am alergat direct la el. Era intubat, începuseră să apară problemele. Am vorbit puţin, l-am certat, l-am necăjit că mă duc să mănânc falafel fără el... încercam să fac glume şi tot ce reuşeam era să-mi muşc buzele ca să nu-mi bubuie lacrimile", a afirmat Cabral.

"Ne-au mutilat prietenii (...) Ne-au nenorocit prietenii", a mai scris Cabral, relatând la momentul respectiv că Alex Chelba se chinuia să supravieţuiască.

"Am despăturit un cearşaf şi-am pus aparatul lui Alex pe el. De patru zile ne-am mutat la spital. De patru zile ne-am abandonat vieţile, de dimineaţă şi până în noapte stăm acolo. Dar acum e seară şi după ce-am despăturit un cearşaf i-am pus aparatul pe el. O epavă. Plastic ars, plastic crăpat, plastic topit. Până şi cauciucul e topit. Mă uit la aparatul ăsta şi mi-e groază să ştiu că şi carnea lui Alex a păţit la fel. Ştiu ce-am de făcut. I-l dau la reparat. Şi dacă nu se repară... îi fac rost de altul. Aparatul ăsta este viaţa lui. Dacă salvez aparatul... îl salvez şi pe el. Dacă repar aparatul nu-mi moare prietenul. Un om extraordinar, un fotograf bun, un om incredibil de muncitor. Şi de corect. Prietenul meu, Alex", a mai spus Cabral la momentul respectiv.

Citește și: