Elvira Gheorghita
17948 vizualizări 2 nov 2015

"În legătură cu discuţiile din spaţiul public referitoare la o slujbă de pomenire la clubul Colectiv din Bucureşti pentru victimele trecute la Domnul în urma incendiului din seara zilei de 30 octombrie 2015, precizăm: Nicio familie a persoanelor decedate nu a solicitat o slujbă de pomenire în faţa Clubului Colectiv în cele trei zile de la tragedie", spune Patriarhia într-un comunicat.

Aceasta precizează că, în schimb, familiile celor decedaţi au solicitat oficierea de slujbe de pomenire la biserica Sfântul Nicolae - Broşteni (situată la 100 metri de club; strada Cuza Vodă nr. 77-79, Sector 4, Bucureşti), precum şi la alte biserici din Bucureşti unde sunt depuşi decedaţi (bisericile Vatra Luminoasă, Iancu Nou Bălăneanu, Delea Veche etc.).

Conducerea BOR mai arată că, în spitalele din Bucureşti, preoţii de caritate se roagă pentru toţi pacienţii în capele, iar, la solicitarea rudelor pacienţilor, asigură acestora asistenţă religioasă şi consiliere spirituală personală, în unele cazuri fiind refuzată prezenţa preotului lângă pacient.

"Prin urmare, Biserica respectă convingerea religioasă a fiecărei familii îndoliate sau îndurerate", se mai spune în comunicat.

 

Citește și: