Patronii Alin Anastasescu, Cătălin Gancea şi Costin Mincu au invocat faptul că firma care a organizat concertul închiriase tot spaţiul clubului, mai puţin barul, iar documentul care dovedeşte acest lucru a fost găsit de procurori chiar la locul incendiului, sub o casă de marcat care l-a protejat de flăcări, scrie b365.ro. Contractul prevedea, pentru două zile, cedarea de către patronii clubului a tuturor bunurilor cu excepţia barului către organizatorii evenimentului.

Alin Anastasescu, Cătălin Gancea şi Costin Mincu le-au spus anchetatorilor încă din noaptea de după incendiu de existenţa acestui contract, însă documentul nu fusese prezentat. "Noi am închiriat clubul celor din formaţia care a cântat. Doar barul ne-a rămas nouă. Credeţi-ne, evenimentul muzical nu a fost organizat de noi. Organizatorii au luat sala şi trebuiau să se ocupe de chemarea pompierilor. De exemplu, ei i-au chemat pe cei cu artificiile", le-au spus patronii de la Colectiv poliţiştilor şi procurorilor.

Contractul de închiriere stipula că trupa Goodbye to Gravity trebuia sa plătească o chirie de 500 de euro dacă nu reuşea să aducă la concert cel puţin 400 de oameni, caz în care consumaţia de la bar ar fi fost suficientă pentru acoperirea cheltuielilor.

Citește și: