Aurelia Alexa - Mediafax
1329 vizualizări 2 nov 2015

Ambasadorul Tuciei la Bucureşti a mers, luni, la locul tragediei, unde a depus flori şi a aprins o lumânare.

Osman Koray Ertaş a spus că o clinică medicală din ţara sa doreşte să ajute victimele incendiului din club Colectiv, dar pentru acest lucru trebuie să obţină un decret guvernamental.

"Ne exprimăm solidaritatea cu cei care traversează această tragedie şi le dorim sănătate tuturor", a mai spus ambasadorul.

Potrivit ultimului bilanţ, în incendiul din Clubul Colectiv au murit 30 de persoane, ultima - o tânără de 26 de ani - în cursul serii de duminică, la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Alte 137 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, până la 90 fiind în stare critică şi gravă. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt la Spitalul de Arşi - 27 (trei în stare critică, 10 grav, 14 în stare stabilă), Spitalul "Bagdasar Arseni" - 21 (trei intubaţi, 18 în stare stabilă), Spitalul Universitar - 20 (şase în stare critică, trei în stare gravă, 11 în stare stabilă), Floreasca- 15 (14 intubaţi, unul în stare stabilă), Elias - 14 (patru intubaţi, 10 în stare stabilă) şi Spitalul Militar - 12 (doi intubaţi, 10 în stare stabilă).

Totodată, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" sunt internaţi şase tineri, între care doi fraţi de 16 ani şi 17 ani şi 11 luni (doi pacienţi intubaţi, patru în stare stabilă), la Spitalul "Sfântul Ioan" - opt răniţi (şase intubaţi, doi în stare stabilă), Spitalul SRI - şase (doi grav, patru în stare stabilă), Spitalul "Sf. Pantelimon" - cinci (doi intubaţi, trei în stare stabilă) şi la Spitalul Gerota - trei pacienţi în stare stabilă. Astfel, 57 dintre răniţi sunt în stare critică, gravă sau intubaţi.

 

Citește și: