Silviu Bănilă
3252 vizualizări 3 apr 2019

În urmă cu mai mulţi ani, Olga Mihai, sora lui Leo de la Strehaia, a fost acuzată de evaziune fiscală şi condamnată la doi ani şi şase luni de închisoare, scrie wowbiz.ro. Femeia a executat şapte luni în Italia, după care a revenit în ţară, unde a fost încarcerată din nou, deşi, potrivit legilor italiene, îşi ispăşise integral pedeapsa.

Avocatul femeii a depus cerere de eliberare condiţionată, respinsă însă de magistraţii de la Tribunalul Dolj.

Fratele acesteia, Leo, este decis să meargă la CEDO şi să ceară României 10 milioane de euro, drept daune.”Soluţia pe scurt: În baza art. 4251 alin. 7 C.p.p. Respinge ca nefondată contestaţia formulată împotriva sentinţei penale nr. 238/29.01.2019 a Judecătoriei Craiova de contestatoarea condamnată Mihai Olga. În baza art. 275 alin. 2 Cod Procedură Penală, obligă condamnatul la plata sumei de 400 lei cheltuieli judiciare către stat. În temeiul art. 275 alin. 6 C.p.p. Suma de 157 lei reprezentând onorariu avocat din oficiu parţial rămâne în sarcina statului şi va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, relevă decizia magistraţilor.

”Sora mea, Olga, a primit o condamnare de doi ani şi şase luni de închisoare pentru evaziune fiscală, dar, cum ea are rezidenţa în Italia, după ce s-a emis ordinul de încarcerare a fost reţinută de italieni şi a executat acolo şapte luni, după legislaţia lor. Practic, ea şi-a executat pedeapsa. Cu toate astea, după ce a revenit în ţară, a fost reţinută şi în prezent a executat un an şi patru luni, iar recent i-au respins cererea de eliberare condiţionată. Consider că sora mea este ţinută abuziv în închisoare când are doi copii şi nepoţi. Împreună cu familia o să deschidem un proces la CEDO şi o să pretindem despăgubiri de 10 milioane de euro”, a spus Leo de la Strehaia.

foto: captură youtube.com

Citește și: